Manicure etuis keuzehulp

Hoe kies ik mijn manicure etui?

1. Welk materiaalkeuze?

Bij manicure producten heb je allereerst de keuze uit Roestvrij staal of vernikkeld. Het voordeel van Roestvrij stalen producten is dat ze niet gaan roesten. Bij bijvoorbeeld nagelschaartjes en pincetten is dit erg fijn, omdat deze dan ook in de badkamer kunnen worden bewaard. Vernikkelde schaartjes zullen dan ook sneller gaan roesten in een vochtige omgeving. Daarnaast is vernikkeld staal iets zachter, waardoor het minder lang de scherpte zal behouden.

Roestvrij staal: Vernikkeld:
+ Harder staal, blijft langer scherp + Goedkoper in aanschaf
+ Blijft mooier, gaat niet roesten - Zachter staal
- Duurder in aanschaf - Roestgevoelig in vochtige omgeving

 

2. Welk merk?
Op dit moment bestaat ons assortiment met manicure etuis uit Wusthof en Zwilling. Het zijn allebei Duitse fabrikanten die experts zijn op het gebied van kwalitatieve staalwaren, zoals keukenmessen, scharen en manicureproducten. Hoewel de merken op veel gebieden gelijkwaardig zijn, gaat op manicuregebied onze voorkeur absoluut uit naar Zwilling. Zij hebben een enorm groot assortiment met volop keuze in producten en samenstellingen. Bovendien is de kwaliteit van hun manicure producten nog een stukje verfijnder. Zo zijn de schaartjes, tangen en pincetten mooier en beter geslepen. Daarnaast voel je dat de schaartjes en tangen beter zijn afgesteld en lekkerder 'lopen'. De manicureproducten van Zwilling zijn iets duurder, maar in onze beleving deze meerprijs meer dan waard.

Zwilling Wusthof
+ Uitstekende staalkwaliteit + Goede staalkwaliteit
+ Erg mooi en scherp geslepen + Goed geslepen
+ Schaartjes en tangen 'lopen' heerlijk soepel + Iets goedkoper dan Zwilling
+ Enorm uitgebreid assortiment - Kwalitatief net iets minder dan Zwilling
- Iets duurder dan Wusthof  

 

3. Welk type schaartje?
Ieder manicuresetje bestaat in ieder geval uit een nagelvijl en schuine pincet. Daarnaast zit er bijna altijd een schaartje in. Er zijn drie soorten manicureschaartjes, namelijk een nagelschaar, huidschaar en combi-schaar. Zoals de naam al zegt, is een nagelschaar specifiek voor het knippen van nagels, terwijl een huidsschaar is bedoeld voor het knippen van de huid rondom de nagels. Het combi-schaartje combineert deze twee schaartjes. Door de torenspitspunt is deze geschikt voor zowel het knippen van nagels als van de huid.


4. Overige attributen?
Voor iedereen die gewend is om met een nagel- of huidtang te werken, hebben Zwilling en Wusthof ook setjes samengesteld waar deze tangetjes in zitten. Dit zijn meestal de uitgebreidere sets, waarmee je de nagels en huid tot in perfetie kunt verzorgen. In de uitgebreidere sets zitten vaak ook een aantal nagelreinigingsinsturmenten, zoals een nagelriemduwer, bokkenpootje, nagelreiniger en nagelriemmes. Aan de linkerkant van onze pagina kun je met behulp van vinkjes jouw ideale inhoud van een manicureset samenstellen.

Mocht je vragen hebben of een product in ons assortiment missen, bel of mail gerust!

Sorteren op:
Weergegeven:
Weergeven 1 t/m 20 van in totaal 46
Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.