Manicure etuis keuzehulp

Een goede manicure set koop je voor het leven.
Maar met zoveel soorten is een keuze maken lastig. Na het lezen van deze koophulp weet je waar je op moet letten en kun een makkelijker een selectie maken.

Manicureset kopen: waar moet ik op letten?

1. Welk materiaalkeuze?

Bij manicure producten heb je allereerst de keuze uit roestvrij staal of vernikkeld. Het voordeel van roestvrij stalen producten is dat ze niet gaan roesten. Bij nagelschaartjes en pincetten is dit erg fijn, omdat deze dan ook in de badkamer kunnen worden bewaard. Vernikkelde schaartjes zullen hebben een verchroomde laag die het staal beschermd maar er is sneller kans op roest in een vochtige omgeving. Daarnaast is vernikkeld staal iets zachter, waardoor het minder lang de scherp en precies blijft.

Roestvrij staal Vernikkeld
Harder staal, blijft langer scherp Goedkoper in aanschaf
Blijft mooier, gaat niet roesten Zachter staal
Duurder in aanschaf Roestgevoelig in vochtige omgeving

2. Welk merk?
Op dit moment bestaat ons assortiment met manicure etuis grotendeels uit Kai, Wusthof, Zwilling. Wusthof en Zwilling zijn de grootste messenfabrieken in Duitsland. Kai is de grootste messenfabriek in Japan. Naast messen maken ze ook veel andere producten van hoogwaardig staal waaronder manicure producten. Al de kennis en kwaliteiten die ze in hun messen stoppen kun je ook vinden in hun manicure tools. Bij deze merken koop je altijd kwaliteit.

Zwilling
Zwilling staat al jaren bekend als de top van manicure tools. Ze hebben een enorm assortiment aan tools en etuis. De kwaliteit is altijd heel hoog en ze zien er stijlvol uit. De schaartjes, tangen en pincetten zijn scherp en precies geslepen. Daarnaast zijn ze heel goed afgesteld waardoor ze heel fijn 'lopen'. Elk knip beweging voelt soepel aan. De manicureproducten van Zwilling zijn iets duurder, maar in onze beleving deze meerprijs meer dan waard.

Wusthof
Wusthof heeft een mooie collectie manicure producten die prettig geprijsd zijn. Goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Ze zijn niet goedkoop maar wel een stuk betaalbaarder dan die van Zwilling en Kai. Een aanrader wanneer je niet teveel wilt uitgeven maar toch kwaliteit wilt hebben.

KAi
KAI is een Japanse messenfabriek die tegenwoordig ook hoge kwaliteit manicure producten maakt. We zijn erg onder de indruk van de scherpte en precisie waarmee de producten zijn gemaakt. Ze zien er stijlvol uit met een no-nonsens design. Absoluut een aanrader.

Zwilling Wusthof Kai
Uitstekende staalkwaliteit Goede staalkwaliteit Uitstekende staalkwaliteit
Erg mooi en scherp geslepen Goed geslepen Precies en scherp geslepen
Schaartjes en tangen 'lopen' heerlijk soepel Iets goedkoper dan Zwilling Mooi design en soepel in gebruik
Enorm uitgebreid assortiment Uitgebreid assortiment Uitgebreid assortiment
Iets duurder dan Wusthof Kwalitatief net iets minder Iets duurder dan Wusthof

3. Welk type schaartje?
Ieder manicuresetje bestaat in ieder geval uit een nagelvijl en een schuine pincet. Daarnaast zit er bijna altijd een schaartje in. Er zijn drie soorten manicureschaartjes, namelijk een nagelschaar, huidschaar en combi-schaar. Zoals de naam al zegt, is een nagelschaar specifiek voor het knippen van nagels, terwijl een huidsschaar is bedoeld voor het knippen van de huid rondom de nagels. Het combi-schaartje combineert deze twee schaartjes. Door de torenspitspunt is deze geschikt voor zowel het knippen van nagels als van de huid.

de verschillende soorten manicure scharen

4. Overige attributen?
Voor iedereen die gewend is om met een nagel- of huidtang te werken, hebben Kai, Zwilling en Wusthof ook setjes samengesteld waar deze tangetjes in zitten. Dit zijn meestal de uitgebreidere sets, waarmee je de nagels en huid tot in perfectie kunt verzorgen.

In de uitgebreidere sets zitten vaak ook een aantal nagelreinigingsinstrumenten, zoals een nagelriemduwer, bokkenpootje, nagelreiniger en nagelriemmes.

Mocht je vragen hebben of een product in ons assortiment missen, bel of mail gerust!