Advies & Tips

Magimix Foodprocessors - Alles Wat Je Moet Weten

Meer dan 40 jaar geleden (1971) bracht Magimix de eerste foodprocessor uit. Sindsdien is deze niet meer weg te denken uit de professionele keuken. Maar ook in de thuiskeuken is de Magimix al jaren een favoriet. Iedere hobbykok wil zo'n handige multifunctionele machine thuis hebben staan. Lees hieronder meer over waarom de Magimix machines zo goed zijn; wat de mogelijkheden zijn en welke machine de beste keus voor jou is.

Een echte alleskunner

Magimix zijn keukenmachines in de ruimstezin van het woord. Ze kunnen hakken, snijden, raspen, slicen, kloppen, deeg kneden, persen en meer. De vele mogelijkheden maken de machine de perfecte partner in de keuken. Een foodprocessor maakt de voorbereiding van een recept makkelijk en leuker. Zo kun jij je focussen op het koken en bakken.

de vele kleuren van de 5200xl

Verschil met goedkopere merken
Bij een Magimix is alles premium. Het belangrijkste verschil zit hem in de motor. Bij Magimix wordt namelijk gebruik gemaakt van een hoogwaardige inductie motor. Het voordeel van een inductiemotor is dat deze zeer krachtig is en weinig geluid maakt.

de krachtige inductie motor

Een inductie motor bestaat uit minder onderdelen waardoor er minder kans is op slijtage. Deze motoren gaan dan ook veel langer mee; vandaar dat Magimix moeiteloos een uitgebreide garantie (30 jaar) kan aanbieden.

Makkelijk in gebruik
De Magimix machines zijn heel gemakkelijk in gebruik. Zo zitten er maar 3 knoppen op de machine namelijk; auto, uit en pulse. De auto knop laat de machine constant draaien op de juiste snelheid; ideaal voor het snijden en kneden van grotere hoeveelheden. Met de pulse knop draait de machine zolang je deze knop indrukt. Deze functie gebruik je voor het raspen of snijden van kleinere producten. Omdat de motor zich aanpast aan de ingrediënten draait deze altijd op de juiste kracht. Zo hoef je zelf ook niet na te denken op welke snelheid deze moet draaien.

simpele bediening

Oververhitting beveiliging.
De Magimix machines blijven koeler in gebruik dan andere merken. Desondanks is het mogelijk om bij langdurig gebruik de Magimix ook warm te laten draaien. Mocht dit gebeuren dan zal deze zichzelf beschermen dankzij de oververhitting bescherming.

Zwaar maar stabiel
Het grootste nadeel van een inductiemotor is het gewicht. Zo weegt de Magimix 3200xl in totaal  9,6 kg. Hoewel de machine hierdoor zwaarder is om  te tillen heeft het als voordeel dat de machine heel stabiel is en bijvoorbeeld bij het kneden van deeg niet rond gaat wiebelen.

Energiezuinig
De machines gebruiken geen stroom in standby modus. Zo  kun je de foodprocessor altijd in het stopcontact laten. 

Hoe werkt een Magimix

Als basis heeft de Magimix keukenmachine de motor en bediening aan de onderkant. Hierop wordt de grote kom geplaatst met een mes, deeghaak, klopper of rasp. Daarboven plaats je de deksel met de vulopening. Door deze opening kun je veilig ingrediënten duwen zodat je handen nooit per ongeluk de messen of rasp kunnen raken. Met de meegeleverde duwer duw je veilig het voedsel door de opening.

Dankzij de ingebouwde beveiliging zal de machine nooit aangaan als de deksel er niet goed op zit.

Meerdere taken achter elkaar

Aantal kommen
Alle normale modellen van Magimix worden geleverd met 3 kommen. Deze 3 kommen passen in elkaar op de machine waardoor ze geen extra ruimte innemen. Dankzij deze 3 kommen kun je snijden/kneden/kloppen/hakken zonder constant een kom te hoeven schoonmaken.

Let op dat je de kommen niet te vol stopt met ingrediënten want anders zal het over de kom in de andere kom gaan en heb je meer schoonmaakwerk.

De verschillende soorten kommen
De mini kom heeft een eigen klein mesje voor het snijden en snipperen van kleine ingrediënten.
De medium kom is gemaakt voor het raspen en snijden van plakjes.
De grote kom gebruik je ook voor het raspen en snijden van plakjes, maar ook voor het kloppen, kneden, mengen en blenden. Hierin maak je dus smoothies, soepen, slagroom,  puree, cake en brooddeeg.

Extra sterk en BPA-vrij
De kommen zijn gemaakt van BPA-vrij Polycarbonaten plastic en nagenoeg onbreekbaar. Dit materiaal wordt o.a. gebruikt in crashhelmen, schilden van de mobiele eenheid, vliegtuigramen. Zo hoef je niet bang te zijn dat de kom kapot gaat wanneer je deze per ongeluk laat vallen.

Prijswinnaars

De foodprocessors van Magimix hebben al vele prijzen gewonnen op het gebied van design, functies en handigheid. Bij de grote keukenmachinetest van de consumentenbond kwam de 3200XL als overduidelijke winnaar naar voren.

De consumentenbond zei het volgende:
”Slechts 4 machines konden de 15 klusjes aan, en maar 1 - de Beste uit de test - leverde bij allemaal goed werk af. Deze Magimix is een schoolvoorbeeld van hoe hybride de keukenmachines en foodprocessors zijn geworden, want hoewel hij qua uiterlijk een echte hakker, snijder en rasper is, blijkt de Magimix onberispelijk brooddeeg te kunnen kneden en prima slagroom en eiwit te kloppen”, schrijft de Consumentenbond in haar artikel. Daarnaast wordt de machine geroemd, omdat hij muisstil is.

Uiteraard gelden alle eigenschappen van de 3200xl ook voor zijn grotere broers. Het zijn dus allemaal winnaars.

winnaar consumentenbond

De verschillende modellen

afmetingen magimix machines

Verschil tussen de normale en XL modellen
De XL modellen (3200xl, 4200xl, 5200xl) hebben een grotere opening in de deksel. Hierdoor kun je grote stukken groenten en fruit door de opening duwen zonder deze in stukken te hoeven snijden. Wij verkopen alleen de XL varianten omdat de extra grote opening het meest prettig werkt.

Belangrijkste verschillen

Magimix 3200xl

De 3200 XL
is gemaakt voor 2-4 personen. De grootste kom heeft een inhoud van 2.6 liter en de motor is 650 watt.

Magimix 4200xl

De 4200 XL
is gemaakt voor 4-5 personen. De grootste kom heeft een inhoud van 3 liter en de motor is 950 watt.

Magimix 5200xl

De 5200 XL
is gemaakt voor 5 en meer personen. De grootste kom heeft een inhoud van 3,6 liter en de motor is 1100 watt. Wordt geleverd met citruspers uitbreiding.

Magimix 5200xl Premium

De 5200 XL Premium
is de uitgebreide versie van de 5200 XL en wordt geleverd met citruspers, smoothie mix, pureerkit, raspschijf 6 mm, plakjesschijf 1 mm, en een Parmezaan / chocolade mes.

Magimix 6200xl

De Patissier is de 6200 XL
en heeft een rvs kom van maximaal 4,9 liter. De motor is 1500 watt en de het kneedmes is gemaakt van roestvrijstaal. Daarnaast wordt dit model geleverd met de 3 kommen van de Magimix 5200 XL Premium. Super compleet en een aanrader voor iedere enthousiaste (thuis)kok.

Magimix Mini Plus

De Mini plus
Extra compacte foodprocessor met 2 kommen. Ideaal voor een kleine keuken. Met de meegeleverde uitbreiding ook te gebruiken als citruspers

Alle gegevens op een rijtje

Model

Mini Plus

3200XL

4200XL

5200XL (premium)

Patissier

Motor

400 w

650 w

950 w

1100 w

1500 w

Aantal Personen

1

2-4

4-5

5 en meer

5 en meer

RVS Kom

4,9 liter

Grote Kom

2,6 liter

3 liter

3,6 liter

3,6 liter

Medium Kom

1,7 liter

2,2 liter

2,6 liter

2,6 liter

2,6 liter

Mini Kom

0,5 liter

1,2 liter

1,2 liter

1,2 liter

1,2 liter

Afmetingen

37 x 15,5 x 21 cm

39,5 x 19 x 22,5 cm

42,5 x 21 x 26 cm

44,5 x 21 x 26 cm

37,6 x 21 x 27,6 cm

Gewicht

4,4 kg

9,3 kg

10,8 kg

11 kg

13 kg

Brioche

400 gram

500 gram

800 gram

1 kg

1,3 liter

Brooddeeg

400 gram

600 gram

1 kg

1,2 kg

1,6 liter

Eiwitten

4

5

6

8

12

Kruimeldeeg

500 gram

1 kg

1,2 kg

1,5 kg

1,8 liter

Gebonden soep

0,6 liter

1 kg

1,3 liter

1,8 liter

1,8 liter

Gehakt vlees

500 gram

750 gram

1 kg

1,4 kg

1,4 liter

Wortels

600 gram

800 gram

1 kg

1,4 liter

1,4 liter

Garantie Motor

30 jaar

30 jaar

30 jaar

30 jaar

30 jaar

Extra meegeleverd

Citruspers

 

 

Citruspers
5200 XL Premium +
Smoothie mix
Pureerkit
Raspschijf 6 mm
Plakjesschijf 6 mm
Parmezaan/chocolade mes

Citruspers
Smoothiemix
Pureerkit
2 Receptenboeken
RVS Deegmes
(i.p.v. kunststof deegmes)

Standaard Meegeleverde Accessoires

klein mes

Klein mes
Zit in de kleine kom - Hoogwaardig gesmeed snijmes van Sabatier - Gemaakt voor het snijden / hakken van kruiden, knoflook en ui. Maar ook voor het mengen van baby voedsel, dips, mayonaise en vinaigrette.

groot mes

Groot mes
Zit in de medium en grote kom. Hoogwaardig gesmeed snijmes van Sabatier. Voor het mixen, snijden, blenden en fijnhakken.

deeg mes

Deegmes
Het deegmes is gemaakt van kunststof en gebruik je voor het kneden van deeg. Dit onderdeel maakt van de Magimix een zeer krachtige deegmachine / kneedmachine.

Om het te gebruiken doe je meel en of bloem in de grote kom, sluit je de machine en voeg je water toe via de xl opening,

klopper

Klopper
Met de klopper maak je binnen enkele minuten opgeklopte eiwitten of de lekkerste slagroom. De snelheid wordt automatisch aangepast aan de ingredienten.

Plakjesschijf

2 mm Rasp / plakjessnijder
Deze schijf is op 2 manieren te gebruiken. Met de ene kant snij je ragfijne plakjes die precies 2 mm dun zijn. De andere kant gebruik je om producten zeer fijn te raspen.

4 mm Plakjesschijf

4 mm Rasp / Plakjesschijf
Deze schijf is op 2 manieren te gebruiken. Met de ene kant snij je plakjes die precies 4 mm dun zijn. De andere kant gebruik je om producten op medium grofheid te raspen.

Blendermix

Blendermix
Het blendermix onderdeel creëert een vortex (werfeling) in de kom. Hierbij wordt alles richting de messen gezogen en wordt alles klontvrij en veel gladder.

Citruspers

Citrus pers (standaard bij de Mini Plus, 5200 XL en Patissier)
De citruspers past op de grote kom en is gemaakt van kunststof. De pers komt met 2 konen, 1 voor kleine citrusvruchten zoals limoenen en citroenen en 1 voor grote citrusvruchten zoals grapefruit en sinaasappels.

Spatel

Spatel
Om echt alles uit je kom te halen. De spatel is gemaakt van silicone en is BPA-vrij.

Opbergdoos

Bewaardoos
In deze handige bewaardoos kun je tot 4 discs bewaren, je kneedmes, klopper en grote mes. Zo heb je alles bij elkaar in een veilige en hygiënische doos.

Los verkrijgbare accessoires

Naast de meegeleverde accessoires zijn er vele handige accessoires extra te koop. Hieronder een selectie wat er allemaal verkrijgbaar is. Sommige van deze accessoires worden standaard meegeleverd met de 5200 XL Premium en de Patissier.

plakjesschijf 6mm

6 mm plakjesschijf
Voor het snijden van dikkere (6 mm) plakken.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200
Raspschijf 6mm

6 mm raspschijf
Voor het extra grof raspen van o.a. aardappels.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200
Gegolfde plakjes

Gegolfde plakjesschijf
Maakt mooie plakjes die het serveren extra bijzonder maken.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200
Parmezaanrasp

Parmezaan- / Chocoladerasp
Stevige grove rasp voor het raspen van Parmezaanse kaas en harde chocolade.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200r
Brede tagliatella

Brede Tagliatelle schijf
Voor het snijden van bredere (12 mm) pastareepjes van groenten en fruit.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200
Smalle tagliatella

Smalle Tagliatelle schijf
Voor het snijden van smalle (6 mm) pastareepjes van groenten en fruit.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200
Smoothiemix

Smoothiemix
Maak van je Magimix een sapcentrifuge voor het maken van smoothies van vruchten en groenten. Het sap wordt door de zeef geperst terwijl het vruchtvlees achter in de smoothiemix kit blijft zitten. Het vernieuwde model heeft een nieuwe zeef met verwijderbare ring.

Bekijk hier voor de: 3200 4200/5200
Blokjeskit

Blokjes/staafjes kit
Met deze kit kun je groenten en fruit makkelijk in blokjes snijden. Ook kun je van aardappels en andere groenten staafjes of frites maken.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200
Creatief koken

Creatief koken kit
Met deze kit krijg je 3 schijven en een opbergdoos. De schijven bestaan uit een model dat gegolfde plakjes snijdt, een model dat brede tagliatelle snijdt en een julliënne snijder. Ideaal voor o.a. koolhydraatarm eten.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200
Bak kit

Bak kit
In deze bakvorm kun je direct het deeg kneden, laten rijzen en in de oven afbakken.

Bekijk hier voor de: 3200 4200 5200
Pureer kit

Pureer kit
Deze kit is speciaal voor het maken van natuurlijke puree en compote.

Bekijk hier voor de: 3200, 4200 en 5200

Magimix reserve onderdelen

Heb je al een Magimix foodprocessor maar mis je onderdelen of zijn de messen bot? Het maakt niet uit of je een nieuwe 3200 of oude 4100 hebt: we kunnen nagenoeg alle onderdelen voor je regelen. Je kunt voor alle Magimix foodprocessors en onderdelen ook langskomen in onze kookwinkel in Amsterdam. 

Bekijk het complete assortiment van Magimix Foodprocessors en accessoires

Gerelateerd
Het merk Crock-Pot staat synoniem aan de slowcooker. Maar wat doet een slowcooker eigenlijk en waarom is het (volgens ons) onmisbaar in elke keuken? Crock-Pot is een Amerikaans ...
Snelkookpannen zijn weer helemaal in. Steeds meer thuiskoks willen op een snelle manier gezond koken. En dat is precies waar deze pannen goed in zijn. Zo reduceert een snelkookpan ...
De Staafmixers van Bamix zijn onze favoriete keukentool. Ze zijn krachtig, makkelijk in gebruik, simpel qua onderhoud en gaan tientallen jaren mee. Hier lees je alles over deze bij...
Opmerkingen

Laat van je horen!


Dit product is uitverkocht. Vul hier je email adres in en we sturen je vrijblijvend een mail zodra het weer op voorraad is.

Email
Opmerking