Koksmessen

Het koksmes is een echte alleskunner

Het belangrijkste mes in de keuken is een koksmes. Dit mes is een echte allessnijder waarmee je kan hakken, snijden en wiegen. Een koksmes herken je aan het brede lemmet die taps toeloopt in een punt. Met de brede hiel kun je het zware snij taken doen terwijl je het precisiesnijwerk doet met de punt van het mes.

Het kenmerkende brede lemmet raken je knokkels bij het snijden de snijplank niet en is de hand waarmee je bijvoorbeeld een ui mee vasthoud beschermd. Door de bolling kun je makkelijk groente en kruiden wiegen. Het brede lemmet zorgt er ook voor dat gesneden voedsel geschept kan worden om het zo in de pan of schaal te plaatsen.

De populairste maat is 20 cm. Maar professioneel wordt ook 23 cm vaak gekozen. Ben je een thuiskoks en vindt je grotere mes te zwaar of eng? Dan raden we een koksmes met een lengte van 16 cm aan.

Hoe herken je een goed koksmes

Het verschil tussen de soorten koksmessen is het gebruikte staal, de ergonomie van het handvat en uiteraard de scherpte. De messen die je in ons assortiment vindt zijn allemaal door ons getest. Zo weet je zeker dat je bij ons altijd een geschikte prijs-kwaliteit vindt. Uiteraard zien we je het liefst in onze winkel verschijnen zodat we kunnen kijken welk mes het beste bij u past.

Verschil tussen Europese en Japanse koksmessen.

Het belangrijkste verschil tussen Japanse en Europese messen is dat Europese messen meer een bolling hebben en dat Japanse messen vaak harder zijn. Hierdoor blijven ze langer scherp maar hebben ze meer "liefde"  nodig. Lees op de volgende link alles over de verschillen tussen Japanse en Duitse messen.

Uitleg over Messen · Japanse vs Duitse messen
Sorteren op:
Weergegeven:
         
         

Kazoku Koksmes Tsuchime 20cm

€ 69,00 € 79,00

Kazoku Nisei Koksmes 20cm

€ 15,00 € 29,95
         
         
         
         
         
         
         
Weergeven 1 t/m 20 van in totaal 305
Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.