Het belangrijkste mes in de keuken is een koksmes. Dit mes is een echte allessnijder waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen. Een koksmes herken je aan het brede lemmet dat taps toeloopt in een punt. Met de brede hiel kun je zware snijtaken doen terwijl je het precisiesnijwerk met de punt van het mes kan doen.
De populairste maat is 20 cm. Professioneel wordt ook vaak 23 cm gekozen. Ben je gewend om met kleine mesjes te snijden en vind je een groot mes te zwaar? Dan raden we een koksmes met een lengte van 16 cm aan.
Door het kenmerkende brede lemmet raken je knokkels bij het snijden de snijplank niet en is de hand waarmee je het te snijden materiaal vasthoudt beschermd. Door de bolling kun je ook wiegen, om bijvoorbeeld kruiden fijn te snijden. Het brede lemmet zorgt er ook voor dat gesneden voedsel geschept kan worden om het zo in de pan of schaal te doen.
Het verschil tussen de soorten koksmessen is het gebruikte staal, de ergonomie van het handvat en uiteraard de scherpte. De messen die je in ons assortiment vindt zijn allemaal door ons getest. Zo weet je zeker dat je bij ons altijd een geschikte prijs-kwaliteit vindt. Uiteraard zien we je het liefst in onze winkel zodat we kunnen kijken welk mes het beste bij je past.
Het belangrijkste verschil tussen Japanse en Europese messen is dat Europese messen een dikker lemmet hebben en dat Japanse messen vaak harder zijn. Hierdoor blijven deze langer scherp maar hebben ze meer "liefde" nodig. Lees op de volgende link alles over de verschillen tussen Japanse en Europese messen.
Dit product is uitverkocht. Vul hier je email adres in en we sturen je vrijblijvend een mail zodra het weer op voorraad is.