Advies & Tips

Dunschillers: Onze favorieten

De dunschiller, een onmisbare tool in je keuken. Toch wordt er vaak zonder nadenken een dunschiller gekocht, het liefst het goedkoopste model. Dat is zonde want een goede dunschiller hoeft niet duur te zijn. Voor de meerprijs heb je een scherper model dat preciezer schilt en prettiger in de hand ligt. We hebben onze favorieten hieronder voor je verzameld.de klassieke dunschiller

ROR (Voorheen Zena Swiss Rex) dunschiller


De klassieke dunschiller (ook bekend als hoefijzertje). Vaak nagemaakt, maar nooit geëvenaard. Het mes van carbonstaal blijft langer scherp dan roestvrijstalen dunschillers. Aan de zijkant zit een oog om beurse plekjes makkelijk te verwijderen.

Het mesje kan wel verkleuren of roesten, dus nooit in de vaatwasmachine plaatsen. Vind je dit niet erg, dan zul je geen dunschiller vinden met een beter prijs-kwaliteit verhouding.

Bekijk hier de Zena Swiss Rex (verkrijgbaar in verschillende kleuren)


de klassieke famos

Westmark Famos dunschiller

De andere klassieker. De Famos staat net zoals de Zena rex bekend om zijn scherpte. Het belangrijkste verschil is het ontwerp, dit is namelijk een rechtopstaande dunschiller. Niet iedereen is fan van het hoefijzer ontwerp van de Zena Rex, voor die klanten raden we de Famos aan.

Een ander belangrijk verschil is dat het scherpe mesje gemaakt is van roestvrij staal. Ook dit model heeft een mesje aan de zijkant voor het verwijderen van plekjes uit voedsel.

Bekijk de Famos hier


japanse dunschiller Kai

Kai Select 100

De Japanse messenspecialist maakt naast keukenmessen ook fijne dunschillers. De Kai Select 100 is de dunschiller die we aanraden voor klanten die zo dun mogelijk willen schillen. Het mes is gemaakt van Japans roestvrij staal.

Hij kost iets meer dan de gemiddelde dunschiller, maar dan heb je wel een mooie dunschiller die langer scherp blijft en dunner schilt dan elk ander model.

Bekijk 'm hier


dunschiller van oxo

Oxo dunschiller Y

Deze dunschiller van OXO heeft een kunststof handgreep met de kenmerkende OXO-softtouch. Het wat grotere handgreep ligt altijd aangenaam in de hand, ook voor mensen met minder kracht in hun handen.

De dunschiller heeft een scherp mes van roestvrij staal en is voorzien van een ontpitter voor plekjes.

Bekijk de OXO dunschiller hier!


Triangle dunschiller

Triangle dunschiller rechts en linkshandig

Deze dunschiller van Triangle mag natuurlijk niet ontbreken aan onze Best Picks! Deze schiller onderscheidt zich doordat deze voor zowel linkshandig als rechtshandig gebruik is en is een echte horecatijger.

De Triangle schiller is € 6,95. Is deze schiller iets voor jou?


Global dunschiller

Global Dunschiller

Global, bekend van hun iconische messen, maakt ook goede dunschillers. Het japanse staal dat voor de messen gebruikt wordt is ook gebruikt in deze schiller.

Laat je niet afschrikken door de prijs. € 54,50 is weliswaar aan de hoge kant, maar je ontvangt hier wel 4 mesjes, waarmee je glad, gekarteld en twee maten julienne schilt.

Check de Global dunschiller

Heb je een keuze gemaakt? Wil je nog meer modellen zien?
Klik dan hier voor het complete ons assortiment aan dunschillers.

Opmerkingen

Laat van je horen!


Dit product is uitverkocht. Vul hier je email adres in en we sturen je vrijblijvend een mail zodra het weer op voorraad is.

Email
Opmerking