Alles over het graveren van kinderbestek

We krijgen regelmatig vragen over graveren van kinderbestek. Op deze pagina hebben we de antwoorden op de meeste vragen geplaatst. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Hoe graveren we kinderbestek?

Bij 99% van alle bestekjes die wij verkopen, kiest de klant voor het gratis graveren van het bestek. Een verschil zien we bij de keuze voor gravering van het mes. Ongeveer bij de helft van de bestellingen wordt er gekozen om het mes ook te laten graveren.

Het mes kan namelijk in een groot aantal gevallen alleen in het lemmet (snijgedeelte) worden gegraveerd, omdat op het handvat aan beide zijden een afbeelding staat. Bij de optie voor gravering in het mes staat altijd aangegeven of dit in het lemmet of in het handvat zal plaatsvinden.

Bij het graveren zijn natuurlijk allerlei variaties mogelijk, maar we zien bepaalde keuzes vaak voorkomen

  • Naam met daaronder de datum in getallen (01-01-2014)
  • Een of meer namen, maar dan zonder datum

Op welke wijze wordt het gegraveerd?

Wij graveren het bestek met een diamantpunt. Hierdoor wordt de naam in het bestek "gekrast" waardoor het nooit eraf kan gaan (zoals wel het geval is bij een lasergravure). Dit doen wij zelf in onze winkel, waardoor wij de bestekjes binnen een kwartier kunnen graveren. Zo weet je dus zeker dat de bestelling (indien voor half 6 besteld) dezelfde werkdag nog de deur uit gaat.

Hoeveel past er op een kinderbestek deel?

Het aantal tekens is per bestekje verschillend. Sommige bestekjes hebben veel vrije ruimte op het bestek terwijl er op een ander bestekje slechts een aantal tekens past. 

Wij raden het aan om alleen een voornaam en datum geschreven in cijfers te doen. Zo is er altijd genoeg ruimte om het goed leesbaar te graveren. Mocht de naam uit veel tekens of uit meerdere namen te bestaan dan worden de letters kleiner gegraveerd.

Kinderbestekjes met veel ruimte zijn o.a. FC Junior en Kikker.

Graveren aan de bovenzijde/onderzijde

Omdat de meeste bestekjes een plaatje hebben aan de bovenkant graveren wij standaard aan de onderkant/achterzijde. Dit is de kant die niet zichtbaar is bij een gedekte tafel. Bij sommige kinderbestekjes is er de mogelijkheid om het aan de boven- of onderzijde te graveren. Dit kan bij bestekjes zonder afbeelding of met genoeg lege ruimte.

Met de bovenzijde bedoelen we de kant die zichtbaar is wanneer het bestekje op de gedekte tafel ligt. Dit is dus de kant die altijd zichtbaar is.

Kinderbestekjes met ruimte aan de bovenkant zijn o.a. Keltum graveer, WMF graveer, Keltum Rupsje Nooitgenoeg en WMF Knuddel

Wordt het mesje ook gegraveerd?

Bij veel bestekjes zit er op het mesje aan beide kanten een afbeelding. Hierdoor is er geen ruimte voor een gravure. 

Omdat veel van onze klanten toch alle delen gegraveerd willen hebben, bieden we de mogelijkheid om de messen in het lemmet (snijgedeelte) te graveren. Deze optie is te selecteren op de productpagina. Omdat de staalsoort van het mes harder is wordt de gravure wel minder zichtbaar dan op de andere delen.

kinderbestek gegraveerd in het mes

Er zijn ook mesjes die wel ruimte hebben voor een gravure op het handvat. Deze graveren we standaard wel in het handvat. 

Top 5 in lettertype keuzes

We hebben voor het graveren van kinderbestek keuze uit vijf verschillende lettertypes. Hieronder staat op een rijtje welke lettertypes het meest worden gekozen en welke minder vaak.

1. Babyscript (lijkt handgeschreven)
2. Victoria (sierlijk maar toch modern)
3. Curlz (heel krullerig)
4. Franklin (strak en modern)
5. Script (klassiek sierlijk)
6. Arial (dubbellijns strak)

de verschillende lettertypes

Zijn andere lettertypes mogelijk?

Onze diamantpunt graveermachine werkt met speciaal ontwikkelde lettertypes. Wij kunnen echter wel andere lettertypes installeren. Wat wel belangrijk is om te weten is dat alle normale fonts/lettertypes als outline worden gegraveerd. Dit betekent dat de tekens dubbele lijnen krijgen.

Kunnen er ook speciale tekens gebruikt worden?

Wij kunnen speciale tekens zoals ë è ę graveren. Het kan echter wel zijn dat het gekozen lettertype niet alle speciale tekens ondersteund. In dat geval nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zijn afbeeldingen en/of tekeningen ook mogelijk?

Tekeningen, afbeeldingen, hartjes en smilies zijn ook mogelijk. Veel voorkomende icoontjes hebben wij al klaarstaan in onze database. Heb je een eigen tekening of afbeelding? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ik heb het kinderbestek ergens anders gehaald

Wij graveren ook bestek dat niet bij ons is gekocht. Wij rekenen voor het graveren € 3,50 per bestekdeel. Je kunt 6 dagen per week in onze kookwinkel in Amsterdam terecht voor het graveren.

Woon je niet in de buurt? Dan is opsturen ook een mogelijkheid. Zodra wij deze ontvangen hebben sturen wij het bestekje de volgende werkdag gegraveerd terug. Voor de verzend- en administratie kosten rekenen wij € 10,-.

Kan ik op het graveren wachten?

Ja, onze winkel in de Kinkerstraat in Amsterdam is 6 dagen per week geopend van 09:00 tot 18:00 (zaterdag 17:30). Daar kunnen we het bestekje binnen 20 minuten voor je graveren (afhankelijk van de drukte).

Ik wil online bestellen maar het ophalen in de winkel

Dat is de snelste manier. Je kan bij stap 4 van het afrekenen kiezen voor "Afhalen in de winkel". Wanneer wij de order binnen hebben wordt deze z.s.m. gegraveerd en ontvang je een bevestiging wanneer deze voor je klaarligt. 

afhalen in winkel

Normaal is je bestelling op werkdagen (ma - za  09:00 - 17:30) binnen een half uur klaar om op te halen.

Het verschil tussen normaal en verzilverd bestek?

Het meeste bestek wordt gemaakt van 18/10 staal. Dit is een hoge kwaliteit roestvrij staal en is nagenoeg onderhoudsvrij. 

We hebben echter ook een aantal verzilverde kinderbestekjes. De bestekjes hebben een zilverlaag over het bestek. Hierdoor krijgt het bestek een luxe uitstraling en glimt het bestek nog mooier. Het nadeel van verzilverd bestek is dat het regelmatig gepoetst dient te worden en niet in de vaatwasmachine mag.

Verzilverd bestek kan minder diep gegraveerd worden dan normaal bestek. De reden hiervoor is dat er anders lucht onder de laag komt en het hierdoor kan gaan bollen. Dit gebeurd alleen wanneer de gravure te diep wordt gedaan. Wij gebruiken voor het graveren van verzilverd bestek een speciaal programma waarmee dit niet gebeurt. Bij verzilverd bestek is er minder keus aan lettertypes. Door de zilverlaag kunnen we niet heel krullend lettertypes graveren.

Hoe wordt het verzonden?

Zodra je een leuk bestekje hebt gekozen en de bestelling bij ons plaatst, gaan wij direct voor je aan de gang. We controleren de order en graveren het nog dezelfde dag. Het gegraveerde bestekje wordt daarna nogmaals gecontroleerd en schoon gepoetst zodat het er perfect uitziet.

Hierna verpakken we het bestek als cadeau in leuk cadeau papier voor de kleine. Dat doen wij met herbruikbaar plakband. Zo kun je het bestekje bij aankomst controleren en weer netjes dichtmaken.

kinderbestek wordt leuk verpakt in kinderpapier dat makkelijk te openen is.

Extra persoonlijk met geschreven kaart

Heb je een persoonlijke tekst opgegeven? Dan schijven we deze met de hand op een vrolijke kaart. Dit maakt het cadeau extra persoonlijk; zelfs als je ervoor kiest om het direct naar de jarige / gelukkige te laten versturen.

Zodra het bestek verzonden is, ontvang je een verzendbevestiging met een track and trace code waarmee je het pakket tot aan de deur kunt volgen. En ben je vaak niet thuis? Dan kunnen we het ook naar een Pakjegemak locatie (zoals de Albert Heijn, Bruna, Primera, Cigo en meer) bij jou in de buurt versturen. Je kan het dan zelf ophalen wanneer dat het beste uitkomt.

Ik heb een vraag die hier niet bijstaat.

Dan horen we graag van je! Neem vrijblijvend contact met ons op via één van de volgende opties hieronder. We staan voor je klaar.