Manicure en Pedicure Tools

Uitleg van de manicure tools

Bij een verzorgd uiterlijk horen goed onderhouden handen en voeten. Vaak worden de nagels geknipt met een goedkope nagelknipper of nog erger een keukenschaar. Hierdoor kan je ten eerste niet precies knippen en knipt het ook nog eens een stuk grover waardoor je nagel makkelijker scheurt. Met het juiste gereedschap wordt een manicure en pedicure een stuk makkelijker.

Manicure Etui of losse onderdelen

Als minimale basis heb je een nagelschaar of nagelknipper nodig. Daarnaast is een goede vijl belangrijk voor mooi afwerken van je nagels. Ook zijn er nog een aantal andere tools die we hieronder uitleggen.

Indien je meerdere tools wilt dan kun je het beste voor een complete manicure etui kiezen. Hierin zitten vaak de belangrijkste manicure tools voor een scherpere prijs.

Nagelschaar

Een nagelschaar is speciaal gemaakt voor het knippen van je nagels. Meestal heeft deze een wat dikker lemmet zodat je makkelijker door stevige nagels knipt. De meeste modellen zijn uitgevoerd met microkartel. Dit zorgt ervoor dat de schaar meer grip heeft bij het knippen en langer scherp blijft.

Nagelknipper van Zwilling uit Solingen

Huidschaar

Een huidschaar lijkt op een nagelschaar maar heeft een dunner lemmet zodat je preciezer kan knippen. Ideaal voor het knippen van losse huid rond de vingers. Sommige mensen gebruiken deze scharen ook als nagelschaar maar dit is door het dunnere lemmet niet aan te raden. Bij stevige nagels kan de schaar hierdoor ontzet worden.

huidschaar voor loszitten huid

Combischaar

Deze schaar combineert een huid- en nagelschaar. Deschaar heeft aan het begin een breed lemmet maar eindigt in een smalle punt. Deze punt staat ook bekend als torenspits . Met deze schaar kun je dus je nagels en je huid onderhouden. Voor mensen met harde kalknagels of weinig kracht in de handen knipt een normal nagelschaar wel beter.

combinatieschaar voor nagel en huid

Nagelvijl

Na het knippen van je nagels hebben deze vaak nog wat rafeltjes. Met een vijl kun je de nagels weer helemaal glad vijlen. Er zijn verschillende soorten nagelvijlen namelijk:

  • Diamant vijl
  • Keramische vijl
  • Glasvijl

Diamantvijl
De vijlen van staal hebben een laag van diamantslijpsel die je nagels snel in vorm vijlen. Wel gebeurd dit iets grover dan bijvoorbeeld met een keramische of glazen vijl. Ze kunnen echter niet breken en zijn hierdoor wel veel duurzamer.

Keramische vijl
Voor een fijnere afwerking is een keramische nagelvijl de betere keus. De keramische vijl heeft een fijnere structuur en zorgt voor een gladdere afwerking. Wel moet er met een keramische vijl zorgvuldig worden omgegaan. Omdat het steen is kan deze breken wanneer je de vijl laat vallen.

Glazen vijl
De fijnste manier van vijlen is een vijl van glas. Die structuur is nog fijner dan de keramische vijl. De glazen vijlen zijn nog gevoelig voor breken. Daarom is de keramische vijl populairder.

vijl je nagels weer glad

Huid duwer

De huidduwer gebruik je om de huid rond je nagels wat terug te duwen. Wordt voornamelijk door vrouwen gebruikt zodat ze hun nagel beter kunnen lakken.

huidduwer voor het achterduwen van je nagelhuid

Huidsnijder

Precisie snijmesje voor het wegsnijden van overtollig huid rondom de nagel. De huidsnijder wordt voornamelijk professioneel gebruikt.

huidmes voor het verwijderen van velletjes

Nagelreiniger

De nagelreiniger is een platte schraper waarmee je makkelijk het vuil onder je nagels kan verwijderen. Dankzij de zeer platte vorm past deze onder elke nagel.

reiniger voor je nagels

Combinatietool / Dubbelinstrument

Deze tool is een combinatie van een huid duwer en een nagelreiniger. Zo heb je met één tool 2 handige functies in een tool om je nagels te onderhouden.

dubbelinstrument met reiniger en duwer

Nageltang

Voor mensen die moeite hebben met het knippen van nagels is een nageltang de best optie. Nageltangen zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en verschillende soorten bekken. De tang zorgt ervoor dat de kracht waarmee je knipt vergroot wordt. Door de brede handvatten is deze ook goed te gebruiken voor mensen die weinig kracht in hun handen hebben.

nageltang van Zwilling

Huidtang

Naast de huidscharen zijn er ook huidtangen beschikbaar. Deze zijn groter maar zijn wel makkelijker in gebruik. Dankzij de speciale schuine bek knipt overtollig vel makkelijk weg.

huidtang van Zwilling

Nagelknipper

Handig klein apparaatje voor het knippen van je nagels. Dankzij de speciale vorm knipt deze je nagels gelijk in de juiste vorm. Het hefboom effect zorgt ervoor dat je minder kracht nodig hebt bij het knippen. Doordat de hendel waarmee je knipt vaak niet erg breed is hebben mensen met weinig kracht in hun handen of harde kalknagels hier meer moeite mee. Een nageltang is dan een betere oplossing.

compacte nagelknipper van zwilling

Pedicuremesjes

Deze mesjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Door deze vormen worden ze voor veel verschillende doeleindes gebruikt waaronder het wegsnijden van eelt of heel precies opensnijden van vel/huid om bijvoorbeeld een splinter die te diep zit weg te halen.

Manicure Etui

Een manicure etui bestaat uit een leren etui met verschillende manicure tools. Als basis zit er altijd een (combi)schaar, pincet en vijl in. Maar er zijn ook uitgebreidere sets met o.a een nageltang en huidtang.

complete manicure etui met verschillende onderdelen

Bekijk hier al onze manicure etuis

Wat zijn jouw favoriete tools?

Nu je de functie kent van elke manicure tool zul je zelf moeten bedenken wat je nodig hebt. We hebben een grote selectie manicure etuis en losse tools op voorraad. De beste manicure tools komen van Zwilling en Kai maar ook Wusthof en Alpen maken tools van hoge kwaliteit.

Vragen of opmerkingen?

We hopen dat deze pagina een goede uitleg geeft over de verschillende tools. Mocht je nog vragen of een opmerking hebben dan horen we dat graag. Je kan ons bereiken via onze contactpagina, de chatknop rechtsonder deze pagina of door te bellen naar 020-6122824.