Op voorraad
Gratis bezorgd
€ 189,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 3779
Spaarpunten: 188
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

Omschrijving

Dit mes is gemaakt van carbon staal (shirogami / 62 HRC). Deze staalsoort kan extreem scherp geslepen worden en is makkelijk zelf te slijpen. Wel moet het mes na elke snijbeurt goed afgewassen en gedroogd worden. Het staal zal na verloop van gebruik een verkleuring (patina laag) krijgen die het mes beschermt tegen roest. De harde kern van Shirogami staal wordt beschermd door zachter carbon staal.

Het mes heeft een donkere kurouchi laag die de harde kern beschermd. 

  • Shirogami #2 staal.
  • Gehard tot 62 Rockwell
  • Handvat van walnoothout met buffelhoorn

Bunka

Dit Bunka mes is een veelzijdig gereedschap dat een groentebijl en een chefsmes combineert. Het heeft een breed lemmet dat eindigt in een scherpe, driehoekige punt, wat het gemakkelijk maakt om kleine vruchten en groenten precies te snijden. Bovendien is de Bunka compacter dan een regulier koksmes.

Shirogami Carbon Staal

Dit fijnkorrelige koolstofmes is gemaakt van Japans Shirogami-staal (62 Hrc). Het wordt scherper dan elk ander staal, maar moet na elk gebruik zorgvuldig worden gedroogd. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Er kan een patinalaag op het kernstaal vormen, wat leidt tot verkleuring, maar beschermt tegen roest.

Carbon/ Koolstof beschermlagen (Cladding / Sanmai)

Over de kern zijn Nummer lagen zachter carbon/koolstofstaal gevouwen. Deze lagen beschermen het mes en maken het flexibeler, maar kunnen roesten als ze niet goed worden gedroogd.

Carbon/Koolstofstaal

Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.

Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.

Kurouchi

De zwarte Kurouchi-afwerking op dit mes geeft het lemmet een rijke textuur die helpt bij het loslaten van voedsel. Let op dat de zwarte kleur na verloop van tijd kan slijten.

Achthoekige Wa Handgreep

Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen. De krop van hoorn biedt extra bescherming tegen splijten en slijtage.

Product Accessories

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Gewicht 171 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Bunka
Staalsoort Shirogami #2
Hardheid (Rockwell HRC) 62
Lemmet hoogte 51 mm
Lemmet afwerking Kurouchi
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 170 mm
Totale lengte 315 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3.5 mm
Lemmet Dikte (midden) 2.7 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.7 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Walnoot met Hoorn
Heft lengte 128 mm
Rechts- of Linkshandig Rechtshandig
UPC

Beoordelingen (0)

  • 5
    0%
  • 4
    0%
  • 3
    0%
  • 2
    0%
  • 1
    0%
Heb je dit product?

Help andere met je ervaring!

  • (0)