Rene Djuricek 25-09-2019 50 0

Hoe werkt koken op inductie?

Inductie: Alles wat je erover moet weten

Koken op inductie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het grootste voordeel is dat de inductie kookplaat zelf niet warm wordt maar de warmte in de pan wordt opgewekt. Hierdoor kookt bijvoorbeeld water vele malen sneller dan op een normaal gasfornuis.

Omdat de plaat zelf niet warm wordt is het ook veiliger want je kan je er niet per ongeluk aan branden. Een ander groot voordeel is dat er door deze manier van verwarmen er minder energie verloren gaat.

Hoe werkt inductie?

In een inductiekookplaat zitten elektrische spoelen die onder de pan een magnetisch veld genereren. Hierdoor gaat er een wervelstroom door de pan die door de weerstand van de bodem wordt omgezet in warmte. Daarbij komt er ook warmte vrij door magnetische hysterese.

Zijn je pannen geschikt voor inductie?

Het grootste nadeel van een inductieplaat is dat niet alle pannen geschikt zijn. Je kunt jen pannen testen door een magneet op de bodem te plaatsen. Blijft deze zitten, dan is je pan geschikt voor inductie. Blijft de magneet niet zitten dan is het tijd voor nieuwe pannen.

Bijna alle kookpannen en koekenpannen in onze winkel zijn geschikt voor inductie.

Ook hebben wij speciale inductieplaatjes die je tussen de inductieplaat en de pan plaatst. Zo kun je toch nog je oude pannen gebruiken.

In het volgende filmpje zie je precies hoe inductie werkt


Plaats een reactie! We horen graag van je