Rene Djuricek 25-09-2019 384 0

Groenten Stomen

Stomen als goede voornemen

Het nieuwe jaar is van start en (bijna) iedereen heeft weer goede voornemens. Een van de meest voorkomende voornemen is gezonder leven en eten. De makkelijkste manier om hiermee te beginnen is het stomen van je groenten, vlees en vis. Wij hebben een mooi assortiment aan uitstekende producten voor je geselecteerd.

Waarom je groenten stomen?

Bij het stomen van je voedsel blijven vitaminen, mineralen en anti-oxidanten beter behouden waardoor je dus meer uit je groenten haalt. Ook blijft de smaak behouden en blijven de groente steviger. Dit in tegenstelling tot het koken in water waardoor de groenten vaak slap wordt, en de meeste smaak en vitaminen in het water blijven.

Stomen is toch een gedoe!

Helemaal niet, stomen is net zo makkelijk als het normaal koken van je voedsel. Je doet een laagje water onderin de pan en daarboven plaats je het mandje met voedsel. Belangrijk is wel dat de deksel op de pan zit zodat de stoom niet ontsnapt.


Een stoompan is de fijnste oplossing

We hebben voor iedereen wel een stoom oplossing. De makkelijkste manier is het kopen van een stoompan. Deze hebben we van het merk Dann Cuisine en komt in 3 verschillende maten. Bij deze stoompannen lopen de stoomgaten hoger door dan bij andere merken waardoor het voedsel aan alle kanten gelijkmatiger gestoomd wordt. Uiteraard is de stoom inzet uit de pan te halen. Zo kan je de stoompan ook als normale kookpan gebruiken.


Niet nog een pan erbij!

Heb je zelf al genoeg pannen en geen ruimte voor een extra pan? Dan kun je kijken naar de RVS stoommandjes. Deze opvouwbare mandjes passen in elke pan en zijn beschikbaar in 2 maten. Op  de mandjes past wel minder dan in een stoompan maar het grootste formaat is geschikt voor een gezin van  4 personen. Het voordeel van de rvs stoommandjes ten opzichte van een bamboe mandje is dat bamboe een smaak afgeeft terwijl de rvs dat niet doen.


de populairste manier van groeten stomen

Ook kun je kiezen voor een universele stoominzet. Verkrijgbaar in verschillende maten van BK en Habonne. Hiermee maak je van elke pan een volwaardige stoompan.

Stomen in de magnetron

Ben je meer van de snelle en makkelijke maaltijden? Ook dan hebben we een oplossing in de vorm van magnetron stoombakjes. Deze hebben bijna dezelfde voordelen als normale stoompannen maar dan met het gemak en snelheid van de magnetron. Deze kunststof bakjes zijn simpel in design maar werken uitstekend. In dezelfde serie hebben we ook een rijst koker voor de magnetron.


Zoals je kunt zien is er geen reden om een van deze stoom oplossingen in huis te hebben. Zo wordt gezonder eten een stuk makkelijker. Bekijk hier ons assortiment aan stoompannen

Heb je nog vragen? Laat een reactie hieronder achter of neem contact met ons op. We helpen je graag.