-
Meer dan 3 stuks? Vraag hier een offerte aan
- Gratis bezorgd
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden
- Gemiddelde levertijd 1 werkdag
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink
- We ship worldwide info
- Merk: Wusthof
- Model: 4472
Omschrijving
Wusthof Classic aanzetstaal voor scherpe messen
Zeer fijn en goed werkende aanzetstaal die perfect past bij je Wusthof Classic messenJe mooie messen houdt je goed bij met deze aanzetstaal. Voelt je mes niet mes zo scherp als in het begin? Haal hem dan met een paar slagen langs dit staal en het voelt weer als nieuw.
- Model 4472
- Lengte van 26 cm
- Makkelijk je mes scherp houden
Het verschil tussen een aanzetstaal zonder en met diamantlaag.
Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.
Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.
Hoe gebruik je een aanzetstaal
Het Wusthof aanzetstaal gebruik je op de volgende manier. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.
Wusthof Classic aanzetstaal voor scherpe messen
Zeer fijn en goed werkende aanzetstaal die perfect past bij je Wusthof Classic messenJe mooie messen houdt je goed bij met deze aanzetstaal. Voelt je mes niet mes zo scherp als in het begin? Haal hem dan met een paar slagen langs dit staal en het voelt weer als nieuw.
- Model 4472
- Lengte van 26 cm
- Makkelijk je mes scherp houden
Het verschil tussen een aanzetstaal zonder en met diamantlaag.
Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.
Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.
Hoe gebruik je een aanzetstaal
Het Wusthof aanzetstaal gebruik je op de volgende manier. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.
Specificaties
Details Mes | |
Soort mes | Aanzetstaal |
---|---|
Staalsoort | Roestvrij staal |
Bijzondere eigenschap | Superfijn gepolijst |
Herkomst staal | Duits |
Lemmet lengte | 26 cm |
Serie | Wusthof Classic |
Heft Info | |
Heft Materiaal | Kunststof |
Product Details | |
Categorie | Slijpstaven en Aanzetstalen |
Soort | Aanzetstaal |