Op voorraad
Gratis bezorgd
€ 67,00 € 75,00 Sale -11% korting
Prijs in spaarpunten: 1339
Spaarpunten: 66
info
Voorbeelden
?
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink
  • We ship worldwide info

Omschrijving

Wusthof aanzetstaal met diamantlaag: Snel je messen weer scherp

Deze compacte aanzetstaal maakt je botte messen weer snel scherp dankzij de diamantlaag. De diamantlaag is geschikt voor alle soorten messen, dus ook Japanse messen kun je hier mee slijpen. Het compacte formaat van 23 cm zorgt ervoor dat je de aanzetstaal makkelijk opbergt en meeneemt. Dankzij de ophanghaak heb je hem altijd snel bij de hand.

  • Lengte van 23 cm
  • Bekleed met industrie diamant
  • Diamantlaag is zeer fijn wat zorgt voor minimale verlies

Het verschil tussen een aanzetstaal zonder en met diamantlaag.

Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.

Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.

Hoe gebruik je een aanzetstaal met diamantlaag

De Wusthof diamant aanzetstaal gebruik je op dezelfde manier als een normale aanzetstaal. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.

Wusthof Classic aanzetstaal voor scherpe messen

Zeer fijn en goed werkende aanzetstaal die perfect past bij je Wusthof Classic messenJe mooie messen houdt je goed bij met deze aanzetstaal. Voelt je mes niet mes zo scherp als in het begin? Haal hem dan met een paar slagen langs dit staal en het voelt weer als nieuw.

  • Model 4472
  • Lengte van 26 cm
  • Makkelijk je mes scherp houden

Het verschil tussen een aanzetstaal zonder en met diamantlaag.

Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.

Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.

Hoe gebruik je een aanzetstaal

Het Wusthof aanzetstaal gebruik je op  de volgende manier. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.

hoe slijp je een mes met een aanzetstaal

Let wel op dat je Duitse messen op een hoek van ongeveer 20 graden doet en Japanse messen op een hoek van ongeveer 15 graden.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Slijpstaven en Aanzetstalen
Details Mes
Soort mes Aanzetstaal Diamant
Staalsoort Diamond
Lemmet afwerking Gepolijst
Herkomst staal Duitsland
Lemmet lengte 230 mm
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Westers (Yo)
Heft Materiaal Kunststof
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC 4002293115740

Beoordelingen (6)

  • 5
    100%
  • 4
    0%
  • 3
    0%
  • 2
    0%
  • 1
    0%
Heb je dit product?

Help andere met je ervaring!

  • (5)