Op voorraad
€ 19,95
-
+
    Meer dan 3 stuks? Vraag hier een offerte aan
  • Gratis bezorgd vanaf € 40,- (daaronder € 4,95) info
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink
  • We ship worldwide info

Omschrijving

Wusthof Aanzetstaal: extra fijn gepolijst

Aanzetstaal van Wusthof die extra fijn gepolijst is. Dit zorgt ervoor dat je mes een heel glad snijoppervlak krijgt en dus vlijmscherp wordt. Hierdoor snijdt je snel en gemakkelijk door grote stukken vlees. Wel is het belangrijk om vaak aan te zetten. Als een mes bot is, kun je het niet meer aanzetten met deze aanzetstaal.

  • Model 4463/23
  • Lengte van 23 cm
  • rond gevormd
  • fijn gepolijst met minimale ribbels
  • Speciaal voor slagers en slachterijen
  • Licht magnetisch

Het verschil tussen een aanzetstaal zonder en met diamantlaag.

Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.

Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.

Hoe gebruik je een aanzetstaal

De Wusthof slagers aanzetstaal gebruik je op dezelfde manier als een normale aanzetstaal. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.

Het verschil tussen een aanzetstaal zonder en met diamantlaag.

Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.

Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.

Hoe gebruik je een aanzetstaal

Het Wusthof aanzetstaal gebruik je op  de volgende manier. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.

hoe slijp je een mes met een aanzetstaal

Specificaties

Details Mes
Soort mes Aanzetstaal
Staalsoort Roestvrij staal
Bijzondere eigenschap Superfijn gepolijst
Herkomst staal Duits
Lemmet lengte 23 cm
Serie
Heft Info
Heft Materiaal Kunststof
Product Details
Categorie Slijpstaven en Aanzetstalen
Soort Aanzetstaal

Beoordelingen (0)

  • 5
    0%
  • 4
    0%
  • 3
    0%
  • 2
    0%
  • 1
    0%
Heb je dit product?

Help andere met je ervaring!

  • (0)