Op voorraad
Gratis bezorgd
€ 202,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 4039
Spaarpunten: 201
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

Misono Carbon trancheermes uit Japan

De Sujihiki is de Japanse variant van een Europees vleesmes. Met het lange en smalle lemmet snijdt je moeiteloos de mooiste plakjes vlees of sushi/sashimi. Dit mes is tweezijdig geslepen.  Let wel op dat je met dit mes niet hakt of wrikt. Zoals met elk goed Japans mes is een goede snijtechniek belangrijk.

De Japanse kijk op Zweeds staal

De Carbon serie van Misono zijn gemaakt van staal met een hoog carbongehalte uit Zweden dat bekent staat om zijn puurheid. De Misono carbon messen worden met de hand geslepen op een 70/30 verhouding. Dit houdt in dat één kant van het mes rond de 10-12 graden wordt geslepen en de andere kant rond de 20 graden. Dit zorgt ervoor de het staal minder snel last krijgt van bramen en bot wordt.

Het Puurste Staalsoort

De Zweedse staalsoort staat bekend als een van de puurste staalsoorten. Bij de Misono Carbon serie heeft het staal een heel hoog carbon gehalte en een laag chroom gehalte. Hierdoor kan het staal beter en harder worden gesmeed en laat het zich nog beter slijpen. Ook het scherp houden van het mes gaat veel makkelijker dan bij messen met een lager carbon gehalte (roestvrijstalen messen).

Voor de liefhebber

Het nadeel hiervan is dat het mes snel meer liefde (onderhoud / verzorging) nodig heeft. Het snijden van voedsel met zuren zoals uien en appels kan ervoor zorgen dat het mes verkleurd of zelfs gaan roesten.

Dit is niet onhygiënisch maar niet iedereen vind dit fijn. De verkleuring tast het voedsel niet aan maar is een karaktertrek van het staal. Mocht het mes een roest laag krijgen dan is deze weer weg te polijsten bij een professionele slijper zoals de Meesterslijpers.

Hoe onderhoud je een Misono Carbon mes

Om het mes mooi te houden dien je het mes gelijk schoon te maken en goed te drogen. Voor de beste verzorging kun je het mes daarna insmeren met minerale olie.

Leverbaarheid

We proberen altijd een aantal modellen op voorraad te hebben maar de levering van Misono messen is wat lastiger dan messen van Kai of Miyabi. De messen die op onze site staan zijn op voorraad maar neem voor de zekerheid contact met ons op door te bellen 020-6122824, mailen info@meesterslijpers.nl of te chatten hier rechtsonder. Wij kunnen je dan precies vertellen hoe snel jij je mes in huis hebt.

  • Algemeen koksmes
  • Hoog Carbon gehalte

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Misono Carbon
Gewicht 163 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Vleesmes, Sujihiki
Staalsoort Carbon
Hardheid (Rockwell HRC) 61
Lemmet hoogte 38 mm
Lemmet afwerking Gepolijst
Herkomst staal Zweeds
Lemmet lengte 245 mm
Totale lengte 365 mm
Lemmet Dikte (hiel) 2.2 mm
Lemmet Dikte (midden) 1.5 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.6 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Westers (Yo)
Heft Materiaal Pakkahout
Heft lengte 110 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC