- Achteraf betalen: na 14 dagen met  
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
-              We ship worldwide  info       
De Kazoku Kage is een carbonmes voor de veeleisende kok die zijn messen vlijmscherp wilt hebben. Carbonstaal kan veel scherper worden dan roestvrij staal en is daarbij eenvoudig scherp te houden. De kern wordt beschermd door twee lagen roestvrij staal, waardoor het mes minder gevoelig is voor roest. Het mes heeft een prachtig aflopende distal taper, wat betekent dat het mes dik begint maar geleidelijk dunner wordt. Hierdoor is het mes minder fragiel en snijdt het zeer verfijnd. Het mes is voorzien van een handvat van ho-hout met een bolster van hoorn. Dankzij de D-vorm heb je optimale controle over het mes, hoewel dit alleen voor rechtshandig gebruik geldt.
- Aogami #2 staal 63 HRC
- roestvast sanmai met Nashiji afwerking
- Japans handvat van magnolia met een krop van hoorn
Petty
Het Petty mes, de Japanse variant van een Westers schil- of groentemes, heeft een smal lemmet, ideaal voor het snel en nauwkeurig snijden van kleine groenten en fruit. De scherpe punt verhoogt de precisie. Een Petty is onmisbaar in de keuken van elke chef.
Aogami #2
Dit mes is gemaakt van Japans Aogami #2 staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.
Carbon/Koolstofstaal
Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.
Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.
RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)
RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. NUMMER lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.
Nashiji
Een Nashiji afwerking, vernoemd naar de huid van een Japanse peer, biedt een ruwe textuur die helpt voorkomen dat voedsel blijft plakken.
D-vormige Wa Handvat
Het D-vormige Wa handvat, elegant en functioneel, is ovaal met een platte rand, waardoor het hout een 'D'-vorm krijgt. Dit ontwerp biedt een betere grip voor rechtshandige koks. Dit mes is minder geschikt voor linkshandige gebruikers.
Specificaties
| Product Details | |
| Soort | Mes | 
| Categorie | Messen | 
| Serie | Kazoku Kage | 
| Gewicht | 77 gram | 
| Details Mes | |
| Staaleigenschap | Carbon Stainless Clad | 
| Soort mes | Groentenmes | 
| Staalsoort | Aogami #2 | 
| Hardheid (Rockwell HRC) | 63 | 
| Lemmet afwerking | Nashiji | 
| Herkomst staal | Japan | 
| Lemmet lengte | 135 mm | 
| Totale lengte | 265 mm | 
| Lemmet hoogte | 30 mm | 
| Lemmet Dikte (hiel) | 3.3 mm | 
| Lemmet Dikte (midden) | 2.8 mm | 
| Lemmet Dikte (1cm van punt) | 0.4 mm | 
| Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen | 
| Bekijk Meer | |












 
																			 
																			 
																			 
																			 
																			 
																			 
																			 
																			 
																			 
																			






 
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    