Op voorraad
€ 36,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd vanaf € 40 (daaronder € 4,95) Info
Prijs in spaarpunten: 719
Spaarpunten: 35
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

Mac keramisch aanzetstaal

Je mooie messen houdt je goed bij met deze aanzetstaal. Voelt je mes niet mes zo scherp als in het begin? Haal hem dan met een paar slagen langs dit staal en het voelt weer als nieuw.

  • Lengte van 24 cm
  • Met zwart handvat
  • Makkelijk je mes scherp houden

Het verschil tussen een aanzetstaal en een keramische aanzetstaal.

Wanneer je een mes veel gebruikt, buigt na een tijdje de snede om. Hierdoor voelt het mes steeds minder scherp aan en zal het snijden steeds moeizamer gaan. Als je het mes langs een normale aanzetstaal haalt, wordt het snijvlak gericht en voelt het mes weer scherp aan.

Na enige tijd heeft dit aanzetten geen effect meer. Er zal dan een nieuw snijvlak op het mes moeten worden geslepen. Dit kan o.a. met een keramische of diamanten aanzetstaal of een wetsteen. Hiermee slijp je iets van het staal van het mes af en creëer je een nieuw snijvlak. Als je dit op de juiste hoek doet, is het materiaalverlies minimaal en heb je eenvoudig en snel weer een scherp mes.

Hoe gebruik je een aanzetstaal

Het keramisch aanzetstaal van Mac gebruik je op  de volgende manier. De gemakkelijkst manier is om de aanzetstaal met de kop naar beneden op een tafel / aanrechtblad te plaatsen. Daarna zet je het mes op een hoek van 20 graden bovenaan tegen de aanzetstaal. Trek het mes met een soepele en lichte beweging tegelijkertijd naar achteren en beneden. Hierbij hoef je weinig kracht te zetten, ook de snelheid is niet belangrijk. Wel is het belangrijk dat je de hoek gelijk houdt dus neem je tijd. Wissel steeds van kant, zodat beiden zijden even vaak geslepen zijn. Na 6-8 herhalingen moet het mes weer scherp zijn.

hoe slijp je een mes met een aanzetstaal

Specificaties

Product Details
Soort Slijpstaaf Keramisch
Categorie Slijpstaven en Aanzetstalen
Details Mes
Soort mes Aanzetstaal Keramisch
Staalsoort Keramisch
Herkomst staal Japan
Lemmet lengte 240 mm
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Hout
Heft lengte mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig