Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 309,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 6179
Spaarpunten: 308
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

De Shizuku is onze favoriet van meestersmid Yu Kurosaki. De bijzondere hamerslag bewerking op het staal lijkt op regendruppels, daarom de naam Shizuku wat Japans voor druppel is.

  • SG2 staal (63 Hrc)
  • Tsuchime afwerking
  • Heft van Rozenhout
  • Nakiri voor het snijden van groenten en fruit
  • Lemmetlengte 16.5 cm

Shizuku Serie

De Yu Kurosaki Shizuku zijn gemaakt van een van de hardste staalsoorten. SG2 is gemaakt van gesmeed poederstaal dat een veel fijnere structuur heeft. Het kan harder gehard worden en laat zich beter slijpen dan VG10 staal. Door de hoge hardheid (63 Hrc) is het staal wel iets broser. Een goede snijtechniek is wel belangrijk. 

Het lemmet heeft een distal taper wat inhoudt dat het lemmet dik begint en smal afloopt. Het mes is hierdoor steviger en ligt met een pinchgrip iets beter in de hand. 

Tsuchime 

Na het smeden wordt het staal bewerkt met hamer met een uniek patroon dat hij alleen voor deze serie gebruikt. Deze techniek heeft Tsuchime en ziet er niet alleen stoer uit. De gleuven die hierdoor vormen zorgen ervoor dat er lucht tussen het mes en voedsel komt waardoor het minder blijft plakken. 

Nakiri / Groentenbijl

Dit model is de nakiri, een Japanse groentebijl. Het extra brede lemmet beschermt je vingers tijdens het snijden. Het mes is extra dun gemaakt zodat je er groenten en fruit heel fijn mee kunt snijden.

Handvat van Rozenhout

Deze versie van Shizuku is afgewerkt met een handvat van rozenhout in de vorm van een achthoek (Octagon). Deze traditionele vorm geeft de meeste grip tijdens het snijden, zelfs met natte handen.

Een must have voor de kok die zelf snijdt

De Yu Kurosaki Shizuku is onze favoriete Yu Kurosaki serie. Het mes is stoer, mooi gesmeed en afgewerkt en snijdt moeiteloos. Een aanrader voor de kok die graag zelf slijpt en weet hoe hij met messen om moet gaan.

Beperkt leverbaar

Door zijn populariteit zijn de messen van Yu Kurosaki altijd beperkt leverbaar. Als meestersmid maakt hij zijn messen zelf en kan hij het werk dus niet uitbesteden. Daarbij is het lastig voor de smeden om aan rauwe grondstoffen te komen. We krijgen daarom elke maand maar een paar messen van hem. Wacht dus nooit te lang met beslissen want als een mes is uitverkocht kan het tot een jaar duren voordat we weer voorraad hebben.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Yu Kurosaki Shizuku
Gewicht 149 gram
Details Mes
Staal Type Roestvrij staal
Soort mes Nakiri, Groentenbijl
Staalsoort SG-2
Hardheid (Rockwell HRC) 63
Lemmet afwerking Tsuchime
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 15.50 mm
Totale lengte 30.70 mm
Lemmet hoogte 50 mm
Lemmet Dikte (hiel) 2.3 mm
Lemmet Dikte (midden) 1.7 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.8 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Rozenhout
Heft lengte 127 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig