Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 349,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 6980
Spaarpunten: 349
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

De Raijin is een bijzondere serie door de gebruikte staalsoort. Cobalt special steel wordt door weinig smeden gebruikt De naam Raijin komt van de Japanse God van Donder en bliksem. Dit is terug te zien in de bijzonder hamerslag bewerking op het mes.

  • Cobalt Special staal (64 Hrc)
  • Tsuchime afwerking
  • Heft van Rozenhout
  • Koksmes voor het snijden van vlees, groenten en fruit
  • Lemmetlengte 24 cm

Raijin Serie

De Yu Kurosaki Raijin zijn gemaakt van een Cobalt Special Steel. Het staal is gehard tot 63-64 Rockwell en is hierdoor harder dan zijn SG2 messen. Hierdoor zijn ze wel wat moeilijker zelf te slijpen dan bijvoorbeeld zijn Shizuku messen.

Het lemmet heeft een distal taper wat inhoudt dat het lemmet dik begint en smal afloopt. Het mes is hierdoor steviger en ligt met een pinchgrip iets beter in de hand. 

Tsuchime 

Na het smeden wordt het staal bewerkt met hamer met een uniek patroon dat hij alleen voor deze serie gebruikt. Deze techniek heeft Tsuchime en ziet er niet alleen stoer uit. De gleuven die hierdoor vormen zorgen ervoor dat er lucht tussen het mes en voedsel komt waardoor het minder blijft plakken. 

Gyuto / Koksmes

Dit model is de Gyuto, de Japanse benaming van een koksmes. Het lange en brede lemmet zorgt ervoor dat dit mes geschikt is voor alle snijtaken. Zo snijd je hier net zo makkelijk vlees en vis mee als groenten en fruit. Het koksmes / gyuto is het belangrijkste model in een collectie.

Handvat van Rozenhout

Deze versie van Raijin is afgewerkt met een handvat van rozenhout in de vorm van een achthoek (Octagon). Deze traditionele vorm geeft de meeste grip tijdens het snijden, zelfs met natte handen.

Een must have voor de kok die zelf snijdt

De Yu Kurosaki Raijin messen zijn bijzonder van staal en uiterlijk. Ze blijven lang scherp en zijn niet heel gevoelig voor chippen, maar laten zich wel wat moeilijker slijpen. Een aanrader voor de kok die een mes zoekt dat lang scherp blijft.

Beperkt leverbaar

Door zijn populariteit zijn de messen van Yu Kurosaki altijd beperkt leverbaar. Als meestersmid maakt hij zijn messen zelf en kan hij het werk dus niet uitbesteden. Daarbij is het lastig voor de smeden om aan rauwe grondstoffen te komen. We krijgen daarom elke maand maar een paar messen van hem. Wacht dus nooit te lang met beslissen want als een mes is uitverkocht kan het tot een jaar duren voordat we weer voorraad hebben.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Yu Kurosaki Raijin
Gewicht 177 gram
Details Mes
Staal Type Roestvrij staal
Soort mes Gyuto, Koksmes
Staalsoort Cobalt Special Steel
Hardheid (Rockwell HRC) 64
Lemmet afwerking Tsuchime
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 240 mm
Totale lengte 400 mm
Lemmet hoogte 51 mm
Lemmet Dikte (hiel) 2.8 mm
Lemmet Dikte (midden) 1.8 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.5 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Morado
Heft lengte 138 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC