Wusthof Messen: Alle info op een rijtje

Wusthof behoort tot de beste messenmakers uit Duitsland. In hun uitgebreide assortiment hebben ze verschillende series die allemaal unieke eigenschappen hebben. Hieronder hebben we in het kort de verschillen uitgelegd. Zodra je een keuze hebt gemaakt kun je doorklikken voor nog meer informatie.


De Wusthof Classic Serie

wusthof classic serie messen

De meest uitgebreide serie van Wusthof met meer dan 80 soorten messen. Deze serie heeft een klassiek ontwerp met een volledige krop die doorloopt. Door deze krop zit het balans van het mes in het midden en is je hand beschermd tegen ongelukjes.

Het handvat loopt aan de achterkant rond af in de vorm van een druppel voor een perfecte grip. Heb je grote handen? Dan is er een kans dat het handvat te klein aanvoelt. In dat geval is de Wusthof Classic Ikon of Culinar een betere keus.

De Wusthof Classic serie is via het PEtec systeem gecontroleerd. Hierbij worden de messen gemeten door een laser om er zeker van te zijn dat ze op de perfecte hoek geslepen worden. Hierdoor zijn de messen vlijmscherp en blijven ze ook langer scherp.

Bekijk hier alle Wusthof Classic messen


De Wusthof Grand Prix II serie

wusthof grand prix II serie messen

De Grand Prix II heeft een naadloos handvat dat makkelijk schoon te maken is. Net zoals de Wusthof Classic heeft het een lange krop die de handen beschermd en het gewicht in het midden van het mes plaatst. Het handvat is iets langer dan de Classic en loopt op het eind minder naar beneden.

Ook deze serie wordt via het PEtec systeem gecontroleerd. Zo heb je gegarandeerd altijd perfect scherpe messen

Nog maar enkele modellen verkrijgbaar op=op


De Wusthof Culinar Serie

wusthof culinar serie messen

De Culinar heeft een ergonomisch naadloos handvat dat iets langer is dan de Classic serie. Het mes is compleet van roestvaststaal met een handvat van gematteerd staal dat voor een goede grip zorgt. Ook dit mes heeft een lange krop die je hand beschermd en het gewicht in het midden van het mes plaatst.

De Culinar messen worden uiteraard ook met het PEtec systeem gecontroleerd waardoor elk mes altijd vlijmscherp is.

Nog maar enkele modellen verkrijgbaar op=op


De Wusthof Classic Ikon serie

wusthof classic ikon serie messen

De meest populaire serie in onze winkel. De Wusthof classic Ikon heeft een speciaal ontworpen korte krop die ervoor zorgt dat het mes scherp is van het begin tot het eind. Tevens is het zelf onderhouden en slijpen van deze serie hierdoor een stuk makkelijker omdat er geen krop in de weg zit. Het handvat is ergonomisch gevormd en de meeste klanten zijn dan ook gelijk fan van dit model zodra ze het mes in hun handen hebben gehouden.

Ook de Classic Ikon serie wordt met het PEtec systeem gecontroleerd wat ervoor zorgt dat het mes vlijmscherp uit de doos komt.

Bekijk hier alle Wusthof Classic Ikon messen


De Wusthof Classic Ikon Wit serie

wusthof classic ikon wit serie messen

De Classic Ikon maar nu met wit handvat.

Bekijk hier alle witte Wusthof Classic Ikon messen


De Wusthof Ikon serie

wusthof ikon serie messen

De Wusthof Ikon heeft dezelfde eigenschappen als de Classic Ikon alleen heeft deze een handvat van Afrikaans Grenadille hout. Omdat het een natuurproduct is ziet elk handvat er anders uit. Om het mes in topstaat te houden is het aan te raden het hout regelmatig in te smeren met olie.

Bekijk hier alle Wusthof Ikon messen


De Wusthof Le Cordon Blue serie

wusthof le cordon blue messen

Dit mes is in samenwerking gemaakt met de gerenommeerde Franse school Le Cordon Blue. De Cordon Blue serie heeft hetzelfde handvat als die van de Classic serie. Le Cordon Blue messen zijn echter een stuk lichter (30%), dunner en hebben een korte krop waardoor het lemmet scherp is van begin tot eind. Hierdoor zijn de messen ook makkelijker zelf te slijpen.

Deze serie bestaat niet meer


De Wusthof X-Line serie

wusthof x line messen

De nieuwste serie van Wusthof is een zwaardere serie met een unieke vorm. Het handvat loopt namelijk in de vorm van een X naar het lemmet. Doordat deze schuin afloopt is deze perfect gevormd voor een professionele snijder die het mes met de pinch grip gebruikt. Nadat de messen geslepen zij en met het PEtec systeem gecontroleerd zijn krijgen ze een keramische coating die het mes beschermd tegen krassen en ervoor zorgt dat voedsel minder blijft plakken.

Deze serie bestaat niet meer


De Wusthof Pro serie

wusthof pro messen

De Wusthof pro heeft een kunststof handvat met een geintegreerde schuine krop. Het handvat heeft een anti-slip coating die ervoor zorgt dat je altijd een goede grip hebt, zelfs bij natte handen. Het lemmet is hoogglans gepolijst en is wat dunner dan de gesmede series.

Deze serie bestaat niet meer


De Wusthof Gourmet serie

wusthof gourmet messen

De Gourmet is gemaakt van gestanst staal. Hierdoor zijn de messen dunner en lichter dan de gesmede messen. Het kunststof handvat lijkt op die van de Classic serie. Aan het begin van het handvat loopt het wat meer door naar beneden waardoor het als een krop werkt en je vingers beschermd. De gourmet is de goedkopere versie van de Classic. Omdat het mes met een laser wordt gesneden uit een plaat (i.p.v. gesmeed) kunnen deze messen veel goedkoper gemaakt worden.

Bekijk hier alle Wusthof Gourmet messen


De Wusthof Silverpoint serie

wusthof silverpointmessen

De Wusthof Silverpoint heeft een kunststof handvat die qua vorm gelijk is als de Grand Prix II. Het handvat loopt op het begin wat breder waardoor het dezelfde werking heeft als een krop en je vingers beschermd. Het lemmet is dunner dan de gesmede series. De gestanste serie van Wusthof brengt de hoge kwaliteit van Wusthof naar een aantrekkelijk prijsniveau. Zo heb je de bekende scherpte en ergonomie.

Bekijk hier alle Wusthof Silverpoint messen