Wusthof Epicure Messen

Wusthof Epicure: De nieuwste generatie messen uit Solingen

De Epicurean is de nieuwste serie van Wusthof. Voor deze serie is het hele mes opnieuw ontworpen door Björn Berger, een succesvol industrieel ontwerper die geboren is in Solingen, de thuisbasis van Wusthof en messenstad van Europa. De dynamische lijnen in combinatie met het epicurean handvat geven de messen een modern en luxe uitstraling.
 
Het mes opnieuw ontworpen
Het grootste verschil tussen de Epicurean en de oudere series van Wüsthof is te vinden in het lemmet. Deze is breder uitgevoerd en heeft een speciaal ontworpen krop. Deze combinatie zorgt voor een perfecte balans en meer ruimte voor je hand zodat je moeiteloos kunt snijden. Ook wordt het mes op 15 graden geslepen in tegenstelling tot de 20 graden van de andere series. Hierdoor is het mes scherper en snijdt het beter.

Het lemmet is gemaakt uit één stuk X50CrMoV15 staal dat door Wusthof gehard is tot 58 HRC. Met de unieke PEtec technologie van Wusthof en hun meterslange slijpstraat komt gegarandeerd elk mes uit de Epicure serie vlijmscherp uit de doos.  Het mes loopt door tot het eind van het handvat (full-tang) maar is aan de onderkant niet zichtbaar. 
 
De Epicurean handvat
Het handvat is gemaakt van Epicurean. Epicurean wordt gemaakt door gerecyclede houtvezels onder hoge druk samen te persen met kunsthars. Zo heeft het handvat het gevoel en het ontwerp van hout maar is het minder gevoelig voor breuk en heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Daarbij is het zeer hygiënisch. Het handvat is naadloos vastgezet met twee roestvrijstalen klinknagels. De handgreep is ergonomische gevormd en loopt van breed naar smal af. Snijden met dit mes is een feest.
 
Met de Epicure serie van Wusthof koop je een Duits mes dat gemaakt is met de nieuwste technieken. Zoek je een mooi mes dat geschikt is voor alle snij taken, dan zou dit wel eens de beste keus kunnen zijn.


Sorteren op:
Weergegeven:
Weergeven 1 t/m 14 van in totaal 14
Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.