Wusthof Classic Ikon Messen

vlijmscherp ergonomische schoonheid

De Classic Ikon messenserie is een van de populairste messenseries in ons assortiment. Vaak komen mensen binnen voor een andere serie, maar wanneer ze het Classic Ikon koksmes in hun hand hebben gehad, willen ze niets anders meer.

De wusthof classic ikon heeft een prachtig design

Wusthof Mes met ergonomisch handvat

Het handvat is zo gevormd dat dit altijd comfortabel in de hand ligt. Dit in combinatie met de perfecte balans, zorgt ervoor dat het ook na langdurig snijden een feest blijft om met dit mes te werken. Het handvat is gemaakt van POM (Polyoxymethyleen). Dit is een zeer duurzame, zwarte kunststof die niet scheurt en die vaatwasmachinebestendig is (hoewel wij altijd aanraden het mes met de hand af te wassen). Het handvat is voegloos gemonteerd met drie klinknagels waardoor het absoluut hygiënisch is.

Keihard staal zorgt voor een mes wat scherp blijft

Gesmeed staal dat je makkelijk scherp houdt

Het lemmet (snijgedeelte) is gesmeed uit één stuk edelstaal (Chroom Molybdeen Vanadium Staal). Dit staal heeft na de bewerking door Wusthof een hardheid van 58 Rockwell. Deze hardheid zorgt ervoor dat het mes (dat scheermes-scherp uit de doos komt) zijn scherpte lang houdt, maar ook dat het goed aanzetbaar is. Dus wordt het mes na een tijdje bot? Dan hoef je het mes maar een paar keer langs een aanzetstaal te halen om weer een scherp mes te krijgen. De Classic Ikon heeft geen krop tussen het lemmet en het handvat, waardoor het snijvlak van begin tot eind scherp is.

Dankzij het PEtec systeem zijn alle Wusthof Messen vlijmscherp

Laser gecontroleerde scherpte

De messen uit de Wusthof Classic Ikon serie zijn scheermesscherp. Dit komt door het uitgebreide slijpproces in de fabriek. De messen worden geslepen door een meterslange rij robots die elk met een andere slijpkorrel/ grofheid slijpen. Ieder mes wordt met het PEtec (PrecisionEdgeTechnology) systeem elke keer met de laser gecontroleerd op de juiste slijphoek. Zo weet je dus zeker dat elk mes dezelfde perfecte scherpte heeft.

Dankzij het PEtec systeem zijn alle Wusthof Messen vlijmscherp

Wusthof Classic Ikon specialist

Een mes van absolute topkwaliteit dat wij iedere kok van harte aanbevelen, of je nu professioneel in de keuken staat of als fanatieke hobbykok. We hebben altijd de complete Wusthof Classic Ikon messenserie op voorraad, dus kom langs om het mes te proberen.

Alle delen van een Wusthof Classic mes

De voordelen van de Wusthof Classic Ikon serie op een rij:

  • Gemaakt van gesmeed Duits edelstaal
  • Gehard op 58 Rockwell
  • Scheermes-scherp over het gehele snijvlak (geen krop)
  • Makkelijk zelf scherp te houden met een aanzetstaal
  • Ergonomisch handvat met een perfecte balans
  • Levenslange garantie
  • Gratis gegraveerd met naam, datum of persoonlijke boodschap

Gratis graveren voor een uniek en persoonlijk mes

Heb je het ideale mes voor jezelf (of als cadeau) gevonden? Maak het dan extra persoonlijk door het te laten ingraveren. Dit doen we geheel gratis en gebeurt op dezelfde dag, waardoor het de levertijd niet beïnvloedt.