Global Messen Vergelijking

De messen van Global bestaan in 2 grote messen collecties namelijk de G serie en de Sai. De G serie is de originele serie en deze is opgedeeld in 4 series namelijk de G, GS, GF, GFS. Hieronder het verschil tussen de alle series

Global Messen G Series

De originele serie van Global. Deze messen zijn al jaren een klassieker en hebben meerdere prijzen gewonnen.  De Global G series worden gemaakt van een unieke samenstelling van staal namelijk Cromova 18. De 18 staat voor het gehalte aan chroom, dit zorgt ervoor dat de messen roestvast zijn. De messen worden geslepen op een scherpe hoek van 15-17 graden waardoor ze scherper zijn dan Europese messen. Het handvat bestaat uit 2 delen die gevuld worden met zand voor goede balans.

Global Messen G Serie

global g messen - de klassieker

De Global G serie bestaat uit grote messen zoals koksmessen, santoku's, broodmessen en meer.
Dit is de originele serie waarmee Global begon en nog steeds de meest populaire. Ze zijn licht van gewicht, hebben een goede balans en zijn uiteraard vlijmscherp.
Lees hier meer over de Global G series

Global Messen GS

Global GS serie bestaat uit kleine messen

De GS serie van Global bestaat uit de kleinere messen zoals officemesjes, groentenmesjes, tomatenmesjes en tourneermesjes.
Deze kleinere messen hebben een speciaal gevormd handvat (in de vorm van een driehoek) voor een betere grip en ergonomie

Global Messen GF

de gesneede Global GF messen

Speciaal voor de Europese koks heeft Global zijn standaard lijn aangepast om te voldoen aan de eisen van de professionele kok. De messen uit de GF serie zijn gesmeed uit 1 stuk. Hierdoor zijn de messen steviger en zwaarder. Ook is het handvat langer gemaakt voor een betere ergonomie en om de balans goed te houden. De GF serie bestaat uit grote messen waaronder koksmessen, santoku's, uitbeenmessen en broodmessen.

Global Messen GSF

gesmede kleine global messen

De GSF serie bestaat uit kleinere messen die gesmeed zijn. Net zoals de GF serie hebben deze messen een groter handvat en zijn ze zwaarder dan de normale GS serie. In deze serie vind je o.a. groentemessen, tourneermessen, tomatenmessen en meer.

Lees hier meer over de Global G SerieBekijk hier alle Global G messen.

Global Messen Sai

Global Sai - De beste globals ooit

De Global Sai messen zijn de nieuwste en beste Global messen ooit. Bij het ontwerpen van deze messen is er nauw samengewerkt met professionele koks. Als basis is er een hardere staalsoort gebruikt die verhardt is tot 58-59 rockwell. Dit zorgt ervoor dat de messen langer scherp blijven dan de klassieke Global G serie. De hamerslag bewerking zorgt ervoor dat er nauwelijks iets aan blijft plakken. Het belangrijkste verschil is de ergonomie. Deze is bij de Sai flink verbeterd door het handvat wat groter te maken en door een duimvlak tussen het lemmet en handvat te plaatsen. Dit zorgt voor een naadloze overgang die bij gebruik van de pinchgrip fantastisch aanvoelt.

Lees hier meer over de Global SaiBekijk hier alle Global Sai messen.