Advies & Tips
Koken met Papa Receptwedstrijd (2023)

Maak deze Vaderdag nog specialer met de "Koken met Papa" Receptwedstrijd!
Wie heeft er geen dierbare herinneringen aan het samen met papa in de keuken staan? Of het nu gaat om het bakken van een taart, het maken van een familie erfstuk recept, of gewoon het samen bereiden van een doordeweekse maaltijd - deze momenten zijn vaak degenen die we het meest koesteren.
In het kader van Vaderdag organiseren wij de "Koken met Papa" receptwedstrijd, en we nodigen je uit om je favoriete recept te delen dat je samen met je vader hebt bereid! Maar we willen niet alleen het recept - stuur ons ook foto's of een video en een beschrijving van je kookavonturen.
Iedereen kan meedoen
Maak je geen zorgen als je geen professionele chef-kok bent, deze wedstrijd gaat over meer dan alleen culinaire vaardigheden. We zijn op zoek naar originaliteit, creativiteit en presentatie. Elk recept wordt door 3 collega's van ons team gelezen en beoordeelt. Laat ons de passie zien die in je gerecht zit, en de liefde tussen jou en je vader!
Win een Japans mes voor jou en je vader!
En het beste deel? De winnaar krijgt twee prachtige Japanse mes cadeau, een voor jezelf en een voor je vader! Dit is je kans om jullie kookkunsten naar een hoger niveau te tillen met professioneel keukengerei.
De winnaar krijgt dus twee Global G2 koksmessen t.w.v. 109,50 per stuk! Daarbij graveren we ze je gratis met jou en jouw vaders naam (indien gewenst).
Hoe doe je mee?
Deelname aan de wedstrijd is eenvoudig. Stuur je recept in via het formulier dat je ziet als je op de knop klikt of als een e-mail.
Dus haal die oude fotoalbums tevoorschijn, bel je vader op en begin die culinaire hersens te laten werken. We kijken uit naar je heerlijke creaties en de prachtige verhalen die erbij horen!
De wedstrijd loopt tot en met 20 juni zodat je eventueel op Vaderdag nog een recept samen maakt en deze binnen 2 dagen nog inlevert. We maken de winnaar bekend op 27 juni.
Succes iedereen!
Mogen de beste kookvader en -kind winnen! Bereid je voor, zet je koksmuts op, en laat deze Vaderdag nog smakelijker en gedenkwaardiger zijn. Succes iedereen!
Spelregels
Inzendingen: Door deel te nemen aan de wedstrijd, ga je ermee akkoord dat de recepten en foto's die je inzendt online gepubliceerd mogen worden door ons. We respecteren het auteursrecht en zullen altijd de oorspronkelijke bron vermelden.
Gebruik van afbeeldingen: We zullen geen foto's publiceren waarop personen staan, tenzij je uitdrukkelijk aangeeft dat je hiermee instemt. Jouw privacy is voor ons van het grootste belang.
Besluitvorming: Het besluit van de jury is definitief en bindend. Over de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.
Deelnameleeftijd: Deelnemers moeten de wettelijke leeftijd hebben om deel te nemen, of indien minderjarig, toestemming hebben van een ouder of voogd.
Gegevensbescherming: Door deel te nemen aan deze wedstrijd, geven deelnemers ons toestemming om hun persoonlijke informatie te verzamelen en te gebruiken voor wedstrijddoeleinden. Alle persoonlijke informatie wordt vertrouwelijk behandeld en wordt niet aan derden verstrekt, tenzij wettelijk vereist.
Inzendingen: Alle inzendingen moeten origineel zijn en mogen geen inbreuk maken op de rechten van derden, inclusief maar niet beperkt tot auteursrecht en handelsmerkrechten.
Aansprakelijkheid: De organisator is niet aansprakelijk voor eventuele verliezen, schade of letsel die voortvloeien uit de wedstrijd of uit de acceptatie en/of het gebruik van de prijs.
Wijzigingen: De organisator behoudt zich het recht voor om de wedstrijdvoorwaarden op elk moment te wijzigen, op te schorten of te beëindigen indien dit nodig wordt geacht.
De winnaar is bekend! Zie hieronder zijn recept
Soendanese (West-Javaanse) Rijstmaaltijd voor 4-5 Personen
1. Atjar Tjampoer
Ingrediënten:
- 4-5 wortels
- 150 gr spitskool
- 75 gr taugé
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- ¼ komkommer
- ½ liter water
- 100 cl azijn
- 3 el suiker
- 2 tl koenjitpoeder
- 1 tl zout
Bereidingswijze:
Snijd de groenten julienne, en de komkommer in halve schijfjes. In een grote kom, voeg het water, azijn, suiker, zout en koenjit toe en roer dit door elkaar. Doe de gesneden groenten in de kom en giet vlak voor het serveren het meeste vocht af.
2. Sambal Boontjes Smoor
Ingrediënten:
- 500 gr boontjes
- 150 gr mais
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 1 el assem (tamarinde)
- 2-3 el suiker
- 2 groentebouillonblokjes
- 4 lombok (chilipepers)
- 2-3 salamblaadjes (laurier)
- 2 stukjes laos (gember)
- 2 stukjes sereh (citroengras)
Bereidingswijze:
Halveer de boontjes en blancheer ze. Snijd de uien en knoflook fijn en wok ze in olie. Voeg na 2-3 minuten de verkruimelde bouillonblokjes, suiker en assem toe. Snijd de lombok, laos en sereh in stukjes en voeg ze samen met de salamblaadjes toe aan de wok. Voeg ten slotte de paprika en mais toe.
3. Nasi Putih
Ingrediënten:
- 600 gr rijst met lange korrel (pandan- of basmatirijst)
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- ½ spitskool
- 3 stronken selderij
- 100 gr taugé
- 1 tl trassi
- 2 tl zout
Bereidingswijze:
Was de rijst en kook deze met zout tot deze gaar is. Zet vervolgens opzij en houd warm met een deksel erop. Snijd de selderij in stukjes en blancheer. Wok in olie de gesnipperde ui, knoflook en spitskool. Voeg dan de trassi en selderijstukjes toe, en kort daarna de taugé (nadat je de bruine uiteinden hebt verwijderd). Spatel vlak voor het serveren dit mengsel voorzichtig door de witte rijst.
4. Sate Ajam
Ingrediënten:
- 750 gr kipfilets
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 tl ketoembar
- 1 tl djinten (komijn)
- 1 djeroek limon (limoen)
- 3-4 el ketjap manis (zoet)
- 2 tl zout
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes. Maak vervolgens de marinade door in een kom de gesneden uien en knoflook, de ketoembar, djinten, uitgeperste limoen met schil, ketjap en zout te doen. Voeg de blokjes kipfilet toe en roer ze goed door de marinade. Laat dit, indien mogelijk, een deel van de dag in de koelkast marineren. Rijg vervolgens aan spiesen en rooster over houtskool.
5. Sate Saus
Ingrediënten:
- 225 gr satesaus (ratu culinair)
- 225 gr pindakaas
- 3 el suiker
- 1-2 tl ketoembar
- 1 tl djinten uit de vijzel
- 2 cm santen blok (geconcentreerde kokoscrème in blokvorm)
- 3 bouillonblokjes
- 1 el sambal
- 1 djeroek limon
- Een handvol gefruite uitjes
- ½ liter water
Bereidingswijze:
Doe eerst het water in een pan en voeg daaraan de satesaus van ratu culinair, de pindakaas, suiker, kruiden, uitgeperste limoen en verkruimelde bouillonblokjes toe. Voeg de verbrokkelde santen en de gefruite uitjes toe en laat het geheel zachtjes aan de kook komen terwijl je roert. De witte kleur van de santen zal na enige tijd verdwijnen.
Laat van je horen!