Tondeuse slijpen en repareren

wij slijpen diverse soorten tondeuses en trimmers

Laat je tondeuse en trimmer slijpen en repareren

Naast ons uitgebreide assortiment tondeuses die we verkopen, kunnen we ook je scheermachine of tondeuse slijpen en/of repareren. Het gaat hierbij om tondeuses (met stelschroef of losse messen) voor zowel mensen als honden, schapen, paarden en andere dieren.

Het slijpen van een scheermes of snijkop van een tondeuse dient uiterst precies en met vakmanschap te gebeuren, omdat de tondeuse of scheermachine anders niet meer zal scheren of pijnlijk zal gaan 'bijten'.

  • Professioneel geslepen voor € 14,95 per tondeusekop
  • Alle tondeusekoppen worden door ons getest (daarom altijd de hele snijkop aanleveren)
  • We slijpen i.v.m. de staalkwaliteit alleen de scheermessen van Wahl, Moser, Andis, Aesculap, Oster en Thrive

Van Wahl, Moser en Andis hebben we ook nieuwe snijkoppen op voorraad (Aesculap is te bestellen), zodat we de oude tondeusekop wanneer gewenst kunnen vervangen.

Op zoek naar nieuwe snijkoppen, opzetkammen, batterijen en olie?
Kijk dan op tondeuse onderdelen.

Kosten van slijpen van een tondeuse

Iedere vrijdag is onze Meesterslijper aanwezig en kan hij je tondeuse slijpen en wanneer nodig repareren (wanneer ze voor 12.00 uur zijn langs gebracht).

Wanneer je de tondeuse wilt laten repareren, willen we deze graag  zien zodat we kosteloos een goede prijsindicatie kunnen geven.

Een tondeuse slijpen kost € 14,95 per tondeuse. Voor dit bedag wordt de tondeuse geslepen, gereinigd en het sponsje vervangen.

Tondeusekoppen kunnen niet meer opgestuurd worden om te slijpen!

Wil je een tondeuse laten slijpen dan kun je hiervoor langskomen in onze winkel.


Tondeuse onderhouden

Hoe kun je een tondeuse het beste onderhouden.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tondeuse is het van belang dat je deze goed bijhoudt. Je kunt dit eenvoudig doen door een druppeltje olie op de tondeusemessen en de zijkanten van de scheerkop te doen en de tondeuse daarna even aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat de messen zichzelf goed smeren en je tondeuse veel langer scherp blijft.

Hoe kun je een tondeuse het beste schoonmaken

Een tondeuse van een goed merk zoals Wahl, Andis en Moser mag je nooit afspoelen onder de kraan. Het beste kun je deze schoonmaken met het meegeleverde kwastje. Doe de messen naar achter (wanneer mogelijk) en veeg alle haren weg. Doe daarna weer wat olie en je tondeuse is weer in orde.

Bekijk hier onze video's met onze onderhoudstips: Tondeuse Onderhoud Tips

Veel gestelde vragen over het slijpen van tondeuses en trimmers

Hoe vaak kun je een tondeuses laten slijpen

Een goede tondeuse kunnen je minimaal 5 keer laten slijpen. Een thuisgebruiker hoeft maar één keer in de zoveel jaar de messen te laten slijpen.

Kunnen alle soorten tondeuses geslepen worden.

Nee, bij de goedkopere merken (Remington, Tristar, Babyliss, Philips en Braun) maken ze de messen van laag kwaliteit staal. Deze messen zijn in het begin scherp maar worden sneller bot. Het staal is te zacht om goed te slijpen. Daarom raden we de Andis, Moser en Wahl aan.

Worden trimmers op dezelfde manier geslepen als tondeuses

Ja, we slijpen ze op dezelfde manier. Een trimmer is een kleine versie van een tondeuse waarbij de messen net zo goed geslepen kunnen worden.

Er zijn tanden afgebroken, kan dit hersteld worden

Nee, eventueel kunnen we scherpe hoekjes afvlakken maar we kunnen deze nooit meer herstellen. Het beste kun je een nieuw snijmes aanschaffen. Weet je niet welk model snijmes je nodig hebt? Stuur ons dan een mail, we helpen je graag zoeken.

Kan ik mijn tondeuses laten repareren.

Ja, als het er één is van de volgende merken Moser, Andis, Wahl of Aesculap. Van deze merken kunnen we snijmessen, motors, kabels, knoppen en behuizingen vervangen door nieuwe originele onderdelen.

Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.