Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 420,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 8399
Spaarpunten: 419
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

Dit unieke mes is ontstaan uit een samenwerking tussen smid Toru Tamura en meesterslijper Myojin Naohito. Tetsujin messen zijn geliefd vanwege hun uitstekende afwerking. Het mes is nauwkeurig geslepen, en zowel de rug als de krop zijn zorgvuldig afgerond en gepolijst.

Het lemmet is vervaardigd uit Aogami 2 carbon staal met een spiegelende finish. De harde kern wordt omhuld door twee lagen zachter carbon staal met een kasumi afwerking, wat een fraai visueel contrast oplevert.

  • Aogami #2
  • Soft Iron clad
  • Ebony handle with horn ferrule
  • Blacksmith: Toru Tamura
  • Sharpener: Myojin Naohito

Gyuto

Deze Gyuto is de Japanse versie van een traditioneel Westers chefsmes. Dankzij het lang, brede lemmet, is het geschikt voor alle snijtaken. Te gebruiken met meerdere snijtechnieken en hierdoor ideaal voor vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Onmisbaar in elke messencollectie.

Aogami #2

Dit mes is gemaakt van Japans Aogami #2 staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.

Carbon/ Koolstof beschermlagen (Cladding / Sanmai)

Over de kern zijn Nummer lagen zachter carbon/koolstofstaal gevouwen. Deze lagen beschermen het mes en maken het flexibeler, maar kunnen roesten als ze niet goed worden gedroogd.

Carbon/Koolstofstaal

Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.

Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.

Kasumi

Dit mes heeft een gepolijst Kasumi-lemmet, waarvan de mistige afwerking het plakken van voedsel tijdens het snijden vermindert.

t

Achthoekige Wa Handgreep

Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen. De buffelhoorn krop biedt extra bescherming tegen splijten en slijtage.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Gewicht 178 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Gyuto, Koksmes
Staalsoort Aogami #2
Hardheid (Rockwell HRC) 63
Lemmet hoogte 46 mm
Lemmet afwerking Kasumi
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 200 mm
Totale lengte 350 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3 mm
Lemmet Dikte (midden) 2.6 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.5 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Ebbenhout met hoorn
Heft lengte 135 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC