Sukenari Messen

Sinds 1933 worden er bij Sukenari the mooiste messen gemaakt. Zij zijn een van de weinige die Honyaki messen van puur koolstofstaal kunnen maken.

Sukenari (gevestigd in Toyama Prefactuur, centrum van Japan) was in 1933 opgericht door Meester Hanaki Toukichi. Hij werkte eerst voor de Japanse messen maker Masamoto waar hij de traditionele manier van smeden en messen maken leerde.

Door hun directe contact met chef koks krijgen ze waardevolle informatie om hun messen nog beter te maken. Ze lopen altijd voor op het gebruik van nieuwe staal en technieken waaronder het bijzonder harde ZDP-189 en HAP40 staal.

Ondertussen worden deze messen gemaakt door de tweede en derde generatie met dezelfde kennis en passie als Toukichi San.

De messen van Sukenari hebben een cultstatus bereikt en zijn dan ook moeilijk verkrijgbaar. Er is een gemiddelde levertijd van een half jaar dus wees er op tijd bij.

Sorteren op:
Weergegeven:
Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10
Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.