Graveren in Staal

Staal graveren

Bij ons kun je producten van staal laten graveren met een unieke tekst of afbeelding. Hierbij wordt er met een computer gestuurde diamantpunt in het metaal gekerfd. Het resultaat is een zeer precieze gravure. 

Gecoat staal graveren
Indien het staal een coating heeft dan is er ook de mogelijkheid om deze met de laser te graveren. Hierbij wordt met de coating deels weggebrand met de laser waardoor je een mooi contrast krijgt. 

Diamantpunt gravure?

Het voordeel van het graveren met een diamantpunt is dat je een permanente gravure in het staal krijgt. Doordat het in het staal wordt gekrast kan dit niet verwijdert worden en is het voor altijd zichtbaar. Omdat het niet ingekleurd wordt is het mooi subtiel.

Enkel voorbeelden van Diamantpunt gravures

kledinghanger


Staal graveren

Ook kun je producten van staal laten lasermarkeren. Hierbij wordt er met een computer gestuurde laser een speciale poeder gefuseerd aan het staal. Het resultaat is een zwarte afdruk op het staal die veel langer blijft zitten dan met andere technieken.

Waarom deze wijze van graveren?

Dit is de meest duidelijke manier van graveren op staal. De tekst, logo of afbeelding komt er namelijk met een donkere kleur op te staan. Daarbij zijn nagenoeg alle lettertypes mogelijk en kunnen bijna alle grafische bestanden er gelijk op gegraveerd worden. Het resultaat is een uiterst scherpe gravure op het product.

Video's

Enkele Voorbeelden

Lasergravure bij RVS met coating

Het voordeel van het graveren met een laser bij een gecoat product is dat de gravure heel duidelijk wordt. Hierbij wordt de onderlaag van het product zichtbaar. Dit kan zeer precies gebeuren en zorgt voor een contrastrijk resultaat.

Lasergravures: Video's

Lasergravure voorbeelden

Hebben jullie ook rvs producten te koop?

Dat is het grootste gedeelte van ons assortiment. Denk hierbij aan zakmessen, keukenmessen, sommelier / kelnersmessen, kinderbestek en meer. Alles kan ter plekke voor je gegraveerd worden.