Slijpproces

Het slijpproces

Het slijpen van een mes is een uitgebreid ambachtelijk proces, bestaande uit verschillende handelingen waarbij we eerst kijken naar de hardheid van het mes. Op basis van deze hardheid, uitgedrukt in Rockwell, wordt bepaald op welke manier het mes geslepen moet worden. Zo zijn Japanse messen over het algemeen harder dan Duitse messen, wat belangrijk is in het slijpproces. Bij het slijpen van een mes is cruciaal dat het op de juiste hoek wordt geslepen. De slijphoek bepaalt enerzijds de scherpte van het mes en anderzijds is het van invloed op hoe lang het mes scherp blijft. Door onze jarenlange ervaring hebben we daar de goede balans in kunnen vinden, zodat je zolang mogelijk plezier hebt van een scherp mes.
Doordat een Japans mes meestal van harder staal gemaakt is, blijft de scherpte langer behouden en kan het onder een scherpere hoek (van ca. 15 graden) geslepen worden. Duitse messen (die gemaakt zijn van staal met een iets lagere Rockwell) worden op een hoek van ca. 20 graden geslepen, zodat het mes weer vlijmscherp is en bovendien deze scherpte niet snel zal verliezen.

Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.