- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
Dit is de Aogami Super versie van de Kotetsu. Het lemmet is gemaakt van Aogami staal wat superlang scherp blijf. Wel is dit mes gevoelig voor roest en moet het goed onderhouden worden. Voor iemand die netjes met zijn spullen omgaat zal dit een van de scherpste messen zijn die je kunt krijgen.
De Shibata Kotetsu serie bestaan uit vlijmscherpe messen met een uniek ontwerp. Ze zijn licht, dun en vlijmscherp. De speciale vorm zorgt ervoor dat snijden van voedsel makkelijker gaat dan ooit. Een prachtig koksmes dat schittert in eenvoud.
Het resultaat van een zoektocht naar het perfecte mes
Messenmaker Takayuki Shibata vond dat de normale koksmessen / gyuto's te grote rondingen hadden waardoor er bij het snijden minder contact was met het voedsel. Als alternatief begon hij te werken met een nakiri maar al snel greep hij weer naar zijn gyuto. Hij vond dat een nakiri te recht was; hierdoor is er veel frictie tijdens het snijden. Uiteindelijk vond hij zijn inspiratie in de Japanse geschiedenis bij de IronClad Kotetsu oorlogsschepen. Hij ontwierp een mes dat voor een groot deel recht was met een lichte ronding naar het eind van het mes.
Het lemmet
Het lemmet is gemaakt van Aogami #2 staal met een hardheid van 62-63 rockwell. Om de harde kernlaag te beschermen zijn er 2 lagen zachter staal om de harde kern gesmeed. Deze staalsoort is roestgevoelig en zal na verloop van tijd een patina laag krijgen.
De rug van het lemmet is hoogglans gepolijst wat zorgt voor wat meer frictie tussen je hand en het mes. Hierdoor heb je meer controle tijdens het snijden. De zijkanten van het mes zijn iets grover gepolijst. Door de structuur blijft vochtrijk voedsel minder blijft plakken tijdens het snijden. Dit in combinatie met het extra dunne lemmet zorgt ervoor dat je bijna alle voedsel moeiteloos kunt snijden.
Traditioneel gevormd handvat
Het handvat is gemaakt van rozenhout en in een octagon gevormd (achthoek). Het stuk tussen het handvat en het lemmet is gemaakt van pakkahout wat beter is bestand tegen vocht. Wat opvalt is dat het handvat veel lichter is dan Japanse messen met een Western handvat.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Koutetsu |
Gewicht | 63 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Gyuto, Koksmes |
Staalsoort | Aogami #2 |
Hardheid (Rockwell HRC) | 63 |
Lemmet hoogte | 2.70 mm |
Lemmet afwerking | Gepolijst |
Herkomst staal | Japans |
Lemmet lengte | 13.50 mm |
Totale lengte | 269 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 2.230 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |
UPC |
---|