Scharen slijpen

wij slijpen alle soorten scharen

Naast ons enorme assortiment messen, zijn we ook specialist in allerlei soorten scharen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kappersscharen, effileerscharen, huishoudscharen, stofscharen en kleine schaartjes voor precisiewerk.

We hebben scharen van allerlei merken en in allerlei prijsklassen. Hieronder vind je enkele merken die we in ons scharen assortiment hebben:

  • Wusthof keukenscharen
  • Zwilling keukenscharen
  • Mundial scharen
  • Wasa kappersscharen
  • Jaguar kappersscharen
  • Wahl kappersscharen

Voorbeeld van een geslepen schaar

je oude schaar weer als nieuw. Geslepen en gesteld door de Meesterslijpers

Prijs schaar slijpen

Scharen kunnen na verloop van tijd bot worden of beschadigd raken. Een schaar is een kwetsbaar instrument en als deze valt is er bijna altijd sprake van dat de schaar ontzet of beschadigd is. We kunnen je schaar dan weer slijpen en zetten zodat deze weer perfect knipt.

Slijpen van diverse Scharen
Kappersschaar slijpen € 14,95
Nagelschaar slijpen € 7,50

 

Bij onderstaande scharen varieert de prijs van € 6,00 tot € 11,50 afhankelijk van de lengte van de schaar:

Slijpen van huis- en stofscharen
Huishoudschaar / Stofschaar (tot 20 cm) € 9,50
Huishoudschaar / Stofschaar (vanaf 20 cm) € 12,50
Kleine schaartjes zoals borduurschaartjes
Afhankelijk van de lengte
van € 6,00 tot € 7,95

Veel gestelde vragen over het slijpen van scharen

Hoe vaak kun je een schaar laten slijpen?
Dat ligt aan de schaar en in welke staat deze is.

  • Is de schaar van een hoge kwaliteit?
  • Is de schaar netjes gebruikt?
  • Zijn er geen happen uit de knipkant?
  • Is er niet geprobeerd de schaar te slijpen door een amateur?

In dat geval kun je de schaar vaak laten slijpen. Sommige scharen zijn meer dan 10x te slijpen. We halen namelijk nauwelijks staal van de schaar af bij het slijpen. Door onze jarenlange ervaring slijpen we een schaar gelijk op de juiste hoek scherp.

Kunnen alle scharen geslepen worden?
Ja op zich wel. Het is mogelijk om elke schaar bij ons weer scherp te krijgen. Jammer genoeg worden er ook veel scharen gekocht die van hele lage kwaliteit zijn. Deze scharen kunnen eigenlijk niet geslepen worden omdat het staal niet hard genoeg is.

Wanneer je bij ons langskomt met je schaar dan zullen we je altijd laten weten of het mogelijk is. Zo kom je nooit voor een verrassing te staan.

Hoe vaak moet je een schaar laten slijpen?
Zodra je merkt dat een schaar niet meer lekker knipt. Moet je tijdens het knippen meer kracht zetten? Of zie je dat de schaar beschadigt is? Breng hem dan langs om het dan professioneel te laten slijpen.

Knipt een schaar weer als nieuw naar het slijpen?
Ja, je schaar zal weer als nieuw aanvoelen. Vaak zelfs beter want lang niet alle scharen komen optimaal geslepen uit de fabriek. Na het slijpen zul je merken dat je schaar makkelijker knipt. Ook hoef je minder kracht te gebruiken tijdens het knippen.

Kan ik een schaar zelf slijpen?
Hoewel er speciale slijpmachines zijn om scharen te slijpen zijn deze meestal te grof. Elke soort schaar moet op een andere hoek geslepen worden en daar houden de slijpmachines geen rekening mee. Het slijpen van een schaar op een slijpsteen is helemaal moeilijk want de schaar moet over het hele blad op de juist hoek geslepen worden.

Wordt elke schaar op dezelfde manier geslepen?
Nee, er zijn veel verschillende scharen met elk een ander doel. Ze moeten speciaal voor deze doel geslepen worden. Zo zal een keukenschaar op een bredere hoek geslepen worden dan een kappersschaar. Dit heeft ermee te maken dat een brede hoek meer “mishandeling” kan opvangen (zoals het knippen van plastic). Het nadeel is wel dat deze nooit zo scherp en soepeltjes knipt als een kappersschaar die op een smalle hoek geslepen wordt.