Schaatsen Slijpen met de juiste ronding

wij slijpen noren en hockeyschaatsen


Als de winter er weer is en de ijsbanen weer open zijn, is het natuurlijk verstandig om je schaatsen te laten slijpen. Of je nou een echte hardrijder op je noren bent; heerlijk wilt zwieren op je kunstschaatsen of gewoon lekker gaat schaatsen op je hockeyschaatsen; bij ons ben je daarvoor aan het juiste adres.

Van maandag tot vrijdag kun je schaatsen laten slijpen

Wil je je noren weer in de perfecte conditie hebben voor de winter?
Laat ze dan bij ons op maandag tot en met vrijdag slijpen voor slechts € 10,- per paar. (bij extreme kou zullen we ook op de zaterdagen slijpen).

Elke type schaats wordt op een andere manier geslepen in onze professionele slijperij. Met zijn vakmanschap geven meesterslijper Thomas en zijn zoon Berend de Boer iedere schaats weer een perfecte ronding.

We hebben geïnvesteerd in de nieuwste Zandstra slijpmachine om elk paar noren (en zelfs Zweedse Kluunnoor) in de gewenste ronding te slijpen. Deze machine werd o.a. gebruikt bij de Olympische Spelen (Nagano, Salt Lake City en Turijn) om de professionele sporters optimaal te laten schaatsen.

Waarom is de ronding bij noren slijpen zo belangrijk?

De ronding van de ijzers bepaalt hoeveel weerstand je hebt bij het schaatsen. Als noren helemaal recht worden geslepen, raakt de schaats van voor tot achter het ijs tijdens het schaatsen en heb je een enorme glijweerstand en kost het veel meer energie. Dit is ook het geval als de noren heel rond zijn geslepen, want dan raakt slechts een klein stuk van de schaats het ijs en zal deze er diep insnijden, waardoor er ook weerstand ontstaat.

Het slijpen van noren gebeurt bij ons met een ronding van 23 meter (staat gelijk aan een cirkel met een diameter van 46 meter), maar ook een ronding van 21 tot 25 is mogelijk. Ronding 23 is voor de meeste mensen degene die weinig weerstand oplevert en toch zorgt voor voldoende grip. Een goede ronding zorgt ervoor dat je tijdens het schaatsen druk kunt houden in de bocht.

professioneel je noren laten slijpen in Amsterdam

Hockeyschaatsen en kunstschaatsen slijpen in Amsterdam

Wij slijpen ook hockey- en kunstschaatsen. Hierbij worden uw schaatsen met nauwkeurig handwerk geslepen, zodat deze weer scherper zijn dan ooit tevoren.

Je hockey- of kunstschaatsen laten slijpen in Amsterdam?
Dat kan bij ons iedere werkdag van maandag tot  en met vrijdag voor slechts € 15,- per paar (bij extreme kou zelfs op zaterdag)

Slijpdagen bij vorst!

Zodra het natuurijs dik genoeg is, slijpen de Meesterslijpers van maandag tot zaterdag, waarbij geldt "klaar terwijl u wacht". Je kunt hiervoor terecht in in onze winkel in de Kinkerstraat 271 te Amsterdam (020-6122824)