Advies & Tips
Roestvrijstalen Pannen: Handleiding
Een roestvrijstalen (RVS) pan is duurzaam en gezond in gebruik. Deze pannen bevatten geen vreemde chemische stoffen en gaan met juist gebruik levenslang mee. Je zult in het begin even moeten wennen, maar met deze tips krijg je de pan snel onder controle.
Inductie & de boost stand
Gebruik voor koekenpannen nooit de boost stand. Deze stand is gemaakt om water snel te koken. Wanneer je deze stand bij een koekenpan gebruikt zal deze zijn energie niet kwijt kunnen en de pan beschadigen.
Een roestvrijstalen pan juist gebruiken
De juiste manier van voorverwarmen is belangrijk.
Volg hiervoor de volgende stappen
- Plaats de pan op de warmtebron op 80% van het vermogen.
- Test of de pan heet genoeg is door er een paar druppels water in te doen. Dansen de druppels? Dan is de pan klaar! Verdampen ze?Dan nog even wachten.
- Verlaag de temperatuur tot 60% van zijn vermogen en doe er olie of boter in.
- Nu kun je de ingrediënten er in doen en eventueel de kracht verhogen
Laat de pan zijn werk doen
Sommige ingrediënten blijven in het begin plakken. Dit is normaal en betekent dat ze nog niet gekarameliseerd zijn. Gewoon even wachten, het komt van zelf los zodra het een mooi korstje heeft.
Is er iets aangebakken en blijven er restanten liggen?
Doe een beetje water in de pan en wrijf over het aanbaksel met een spatel. Het zal gelijk los raken en vermengen met het water. Deze jus geeft extra smaak aan je gerecht.
Afwassen
Ben je klaar met bakken? Doe dan een laagje lauw water in de pan. Hierdoor zullen restanten losweken. Na het eten maak je de pan makkelijk schoon met een sponsje, maar de pan mag ook in de vaatwasser.
Laat van je horen!