Populairste Keukenmessen

Met een keuze uit duizenden modellen kan het kiezen van een mes moeilijk zijn. Wil je graag zelf een keuze maken dan raden we je aan om onze keukenmesgids te lezen.

Wil je liever hulp bij het kiezen dan hebben we hier een verzameling van de populairste messen in verschillende prijsklassen. Uiteraard hebben we veel meer goede messen maar dit zijn betrouwbare keuzes.

Heb je daarna nog vragen of zoek je iets specifieks dan horen we het graag van je.

Basisgebruiker (budget € 30 - € 65)

Voor de beginnende (hobby)kok raden we de volgende messen aan

nisei mes

Kazoku Nisei Koksmes

De Nisei is ons favoriet instapmes. Het mes is scherp, ergonomisch gevormd, makkelijk in onderhoud en scherp geprijsd. Het perfecte startersmes.

€ 30 Bekijk het Nisei Koksmes


victorinox mes

Victorinox Koksmes

Van de makers van de Zwitserse zakmessen. Het mes ziet er door zijn kunststof handvat wat lomp uit maar het ligt heerlijk in de hand (ook met natte handen). Het staal is makkelijk scherp te houden zodat je nooit zonder scherp mes zit.

€ 32,50 Bekijk het Victorinox Koksmes


wasabi mes

Kai Wasabi Koksmes

Zoek je een betaalbaar Japans mes? Dan is de Kai Wasabi serie een aanrader . Ze zijn scherp en redelijk hard. Hierdoor zijn ze iets moeilijker te slijpen dan de Nisei en Victorinox maar snijden ze net wat lekkerder.

€ 52,95 Bekijk het Wasabi koksmes


kazoku koksmes

Kazoku Kurashikku Koksmes

Het populairste mes uit onze collectie. Schitterend ontwerp met 32 lagen Japans damaststaal. Snijdt moeiteloos door alle ingrediënten. Het mes heeft een westers gewicht heeft (niet te licht) waardoor het meteen vertrouwd in de hand ligt.

€ 60 Bekijk het Kazoku koksmes


Global mes

Global G2

De iconische Global messen zijn extreem populaire Japanse messen. Ze hebben een uniek design, zijn licht en vlijmscherp. Een blikvanger in je keuken.

€ 75 Bekijk het Global koksmes


olive forged mes

De Olive Forged messen zijn een aanrader als je een stoer cadeau wilt geven. Rauw gesmeed staal met een handvat van olijfhout. Snijdt wel minder verfijnd dan de Kurashikku en Global messen.

€ 54,95 Bekijk het Forged koksmes

Enthousiaste gebruiker (budget € 75 - € 135)

Deze selectie is voor de enthousiaste (hobby)kok. Voor iedereen die een vlijmscherp mes wilt met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

masutani koksmes

Masutani Koksmes 18 cm

Japans mes gemaakt door een 70 jarige smid met 50 jaar ervaring. Het mes is dun, scherp en heeft een Europees gevormd handvat. De geultjes in het blad zorgen ervoor dat voedsel minder blijft plakken tijdens het snijden.

€ 85 Bekijk het Masutani koksmes


takahiro mes

Kazoku Takahiro Koksmes

De Takahiro is een populaire Japanse messenserie met een schitterende afwerking. Je kunt ze zien als de luxe versie van de Masutani hierboven. Beter staal, langer scherp en mooier afgewerkt.

€ 119 Bekijk het Takahiro koksmes


tadafusa mes

Tadafusa Koksmes

Handgemaakt Japans mes met een strak ontwerp. Vlijmscherp en is makkelijk te onderhouden. Het ergonomische handvat is van bewerkt hout dat vuur- en watervast is.

€ 135 Bekijk het Tadafusa koksmes


Tojiro DP Koksmes

Zelfde kwaliteit staal als de Takahiro maar nu zonder damast, hamerslag en een mindere afwerking. Wel een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

€ 119 Bekijk het Tojiro koksmes

Professionele gebruiker (budget € 150 - € 250)

Messen voor het professionele snijwerk. Deze messen snijden veel verfijnder en blijven langer scherp. Wel moeten ze juist gebruikt worden want ze zijn harder maar ook brozer

takamura mes

Takamura R2

Flinterdun en keihard. Dit mes glijdt door ingrediënten zonder enige weerstand. Veel scherper dan dit wordt het niet. Omdat het mes zo dun is is het alleen geschikt voor het snijden van groenten en fruit. Vlees snijden kan maar let op botten.

€ 169 Bekijk het Takamura koksmes


shibata mes

Shibata Kotetsu

De dunste messen uit onze collectie. Hierdoor een nog fijner snijgevoel maar de juiste snijtechniek is must. 

€ 239 Bekijk het Kotetsu koksmes


miyabi mes

Miyabi 800DP

De Miyabi messen vallen op door hun schitterende en de donkere damastlagen.

€ 219 Bekijk het Miyabi koksmes


Kai Shun Premiere

Populairste Japanse serie van Kai. Premium design, vlijmscherp en door de hamerslag blijft  voedsel minder plakken.  Het Europees gevormde handvat ligt gelijk vertrouwd in de hand.

€ 219 Bekijk het Kai Premiere koksmes

Meest verkochte groentemesjes

Niet iedereen vind het fijn om met een groot koksmes te snijden. Daarom een verzameling van de meest populaire groentemesjes.

kazoku groentemes

Kazoku Kurashikku officemes

Groentemes van Japans staal met 32 lagen damast. Vlijmscherp mes dat lang scherp blijft.

€ 35,- Bekijk het Kazoku Groentemes


het echte molenmesje

Robert Herder Molenmes

Het beroemde molenmesje, ook bekend als oma's mesje. Verkrijgbaar in roestvrij staal en carbon. De carbon versie verkleurt en kan roesten maar blijft extra lang scherp.

€ 11,95 Bekijk het carbon mes € 12,95 Bekijk het rvs mes


Victorinox Officemesje

Van de makers van de Zwitserse zakmessen. Goedkoop en toch vlijmscherp.

€ 3,97 Bekijk het Victorinox Groentemes