Opinel zakmes handgrepen

De zakmessen van Opinel zijn verkrijgbaar met handgrepen van diverse houtsoorten. Zo is de klassieke Opinel handgreep gemaakt van beukenhout maar zijn ze ook verkrijgbaar met houtsoorten zoals eik, walnoot, olijfhout of Bubinga.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur en uiterlijke kenmerken waardoor elk Opinel mes een uniek uiterlijk heeft. Hieronder een korte uitleg over de verschillende houtsoorten.

de verschillende soorten Opinel handgrepen

Beuken

Een van de populairste houtsoorten in Europa. De kleur is afhankelijk van de herkomst en kan variëren van witachtig tot licht geelbruin. De carbon versies van Opinel zakmessen hebben iets donkerder gekleurd beukenhout

Walnoothout

Walnoothout heeft een warme en luxe kleur heeft. Daarbij is deze houtsoort minder gevoelig voor weersomstandigheden en vocht. Hierdoor zal het niet snel verkleuren en/of doffer worden en zal je Opinel er jarenlang mooi uit blijven zien

Bubingahout

Bubingahout komt van de Guibourtia Demeusei die voorkomt in Midden- en West-Afrika. Het hout heeft een roodbruine kleur. Daarbij is het makkelijk in onderhoud en heeft het weinig neiging tot krimpen.

Olijfhout

Deze houtsoort heeft een lichtgeel tot donkergele kleur met bruine strepen. Opinel messen met olijfhout zien er fris en exotisch uit.

Onderhoud van de handgreep

Opinel zakmessen hebben bijna geen onderhoud nodig. Het hout blijft mooi / goed ook al doe je er niets aan. Om ervoor te zorgen dat de handgreep op zijn mooist blijft is het aan te raden deze regelmatig in te oliën. Dit kan je het beste doen met Macadamia-olie of eventueel zonnebloemolie.

Door het insmeren met olie zal het hout beter bestand zijn tegen weersomstandigheden en zal het een mooiere kleur krijgen.

Opinel zakmes onderhouden
De verschillende staalsoorten