Rene Djuricek 25-09-2019 470 1

Lasergraveren in Amsterdam

Met trots presenteren wij de Trotec Speedy 300.

We hebben al een aantal jaar een professionele diamantpunt slijper van Gravograph waarmee we staal konden graveren door met een diamantpunt de letters of logo's te "kerven". Met deze machine graveren wij messen, bestek en andere producten van staal.

Dit is een enorm succes alleen kregen we telkens meer verzoeken voor het graveren van andere materiaal waaronder hout en kunststof. Na een flink onderzoek naar de beste laser graveermachine waren we bij Trotec aangekomen en zijn we voor de Speedy 300 gegaan.

groot lasergraveer bereik

het ruime werkgebied zorgt ervoor dat we ook grotere producten kunnen graveren

De Speedy 300 is een c02 laser waarmee we hout, kunststof, steen, plastic, glas, rubber en papier kunnen graveren. Hierbij wordt er een laagje van het materiaal door de laser verwijderd. Het effectieve graveergebied is 726 x 432 mm met een hoogte van 200 mm.

alles is te graveren

Staal, hout, kunststof en nog veel meer kan gegraveerd worden.

Het is ook mogelijk om met deze graveermachine ijzer en roestvrij staal te markeren. Met een speciale spray spuiten we een laagje op het staal waarna dit op het staal gefuseerd wordt. Hierbij wordt er dus niet in het metaal gegraveerd. Het voordeel hiervan is dat je een duidelijke print krijgt van een naam, datum of logo. De lasermarkering blijft er jarenlang opzitten

Rond graveren ook mogelijk

We hebben ook gelijk een uitbreiding erbij gekocht waarmee we kunnen we rond kunnen graveren. Zo kunnen we ook glas, flessen en andere ronde producten graveren. Door de rondgravaarmodule verliezen we wel wat ruimte in de hoogte waardoor grote ronde producten hierdoor niet gegraveerd kunnen worden. Neem contact op via 020-6122824 of info@meesterslijpers.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Flessen graveren

Met deze uitbreiding kunnen we nu ook ronde producten graveren.

Wat kun je bij ons laten graveren

We hebben in onze winkel diverse leuke producten die nog specialer worden door ze te graveren. Denk bijvoorbeeld aan houten snij- en serveerplanken, pepermolens, zakmessen en spatels. Maar ook plastic producten zoals een Dopper waterfles of de behuizing van een Victorinox Zakmes.

 

opinel en laguiole zakmes gravure

Laguiole Zakmes met gravure op het staal en bij de Opinel in het hout

 

Wij zijn constant op zoek naar nieuwe ideeën en ontvangen we graag tips voor leuke producten om te graveren. Heb jij ook een origineel idee? Laat het ons weten en als wij dit nog niet eerder gegraveerd hebben dan mag je het gratis bij ons laten graveren.

Tekst of Logo's graveren

Met de nieuwe graveermachine is het graveren van een logo super makkelijk. Lever het ontwerp aan via info@meesterslijpers.nl en wij zullen het omvormen naar een geschikt bestand. Wij zullen eerst een proef maken om de kwaliteit te controleren. Hier ontvang je foto's van via email of WhatsApp (0619618634). Als we van jou akkoord hebben gehad zullen we het echte product gaan graveren.

smartphone en snijplank gegraveerd

Smartphone gravure op de achterkant en Simon's Cat gravure op een snijplank

Hoe lang duurt het graveren

Aangezien beide machines bij ons in de winkel in Amsterdam staan kunnen we het direct graveren en kun je er op wachten. Ook internetbestelling worden gewoon dezelfde werkdag verzonden. Bij grotere aantallen zullen we eerst contact met je opnemen over een verwachte levertijd.  Maar ook grotere opdrachten worden vaak dezelfde dag afgehandeld.

Waarom bij ons graveren?

Omdat wij jaren ervaring hebben met het graveren van producten en altijd meedenken zodat we samen tot het mooiste resultaat komen. Zo controleren wij alle teksten en logo's op fouten en/of ongeregeldheden. Ook zullen we onze visie aan u doorgeven hoe de gravure het mooist wordt.

Nieuwe Graveerpagina

We hebben in 2017 een nieuwe graveerpagina gemaakt op onze site. Hier kan je nog meer informatie vinden over de verschillende wijzes van graveren. Ook hebben we daar veel voorbeelden. Klik hier om meer te lezen over het graveren.

Update november 2017: Extra graveermachine

We hebben een nieuwe graveermachiner erbij! Voor de uitbreiding hebben we gekozen voor de Speedy 400. Hiermee kunnen we grotere producten sneller graveren. Nog meer mogelijkheden en nog sneller gepersonaliseerd! Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.