Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 285,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 5700
Spaarpunten: 285
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

Deze stoere messen zijn gemaakt door Mutsumi Hinoura, de zoon van de legendarische Tsukasa Hinoura. De messen hebben een ruige uitstraling, maar zijn heel verfijnd. Een luxe serie voor de liefhebber van mooi afgewerkte carbon messen.

  • Shirogami #2 staal.
  • Gehard tot 62 Rockwell
  • 2 lagen Carbon Sanmai
  • Handvat van gebrand kastanjehout met een krop van hoorn

Gyuto Koksmes

De Gyuto is de Japanse versie van een traditioneel westers koksmes. Het heeft een lang, breed lemmet dat geschikt is voor alle snijwerkzaamheden. Het is een veelzijdig mes dat geschikt is voor het snijden van vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Het koksmes / Gyuto is onmisbaar in elke messencollectie.

Shirogami Koolstofstaal

Dit carbonmes is gemaakt van Japans Shirogami staal (62 Hrc). Shirogami is koolstofstaal dat scherper wordt dan elk ander staal. Als je koolstofstaal snijdt, moet je het daarna goed drogen, anders kan het gaan roesten. Als je het goed onderhoudt, snijdt het beter dan elk ander roestvrijstalen mes. Het mes verkleurt door gebruik en krijgt een natuurlijk patina. Dit is een normale eigenschap van dit soort staal en de patina beschermt het tegen roest.

Carbon Sanmai

De harde kernstaal wordt beschermd door meerdere lagencarbon staal. Hierdoor is het mes minder broos en heeft het iets meer flexibiliteit.  

Kurouchi

De zwarte Kurouchi-afwerking van dit mes geeft het lemmet een grove textuur die ervoor zorgt dat voedsel minder blijft plakken. De zwarte laag zal na verloop van tijd slijten, dus verwacht niet dat het voor altijd zwart zal blijven. 

Achthoekige Wa handgreep

Dit achthoekige kastanjehouten handvat is een uitstekende keuze voor koks die vaak aan de snijplank staan. De octagonale vorm is het beste voor grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen. Een krop van buffelhoorn beschermt tegen splijten en slijtage.  

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Gewicht 178 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Gyuto, Koksmes
Staalsoort Shirogami #2
Hardheid (Rockwell HRC) 62
Lemmet afwerking Nashiji
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 215 mm
Totale lengte 360 mm
Lemmet hoogte 55 mm
Lemmet Dikte (hiel) 4.4 mm
Lemmet Dikte (midden) 2.5 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.7 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Kastanjehout
Heft lengte 130 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig