Op voorraad
Gratis bezorgd
€ 155,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 3100
Spaarpunten: 155
-
+

Deze messen van Motokyuuichi zijn gemaakt van Aogami #2 carbon staal met een nashiji afwerking.

Het Aogami #2 staal kan veel scherper geslepen worden dan roestvrij staal en het mes krijgt een eigen karakter naar hoe je hem gebruikt. Dit is geen mes voor iemand die zijn spullen in perfecte staat wilt houden maar voor de liefhebber die een mes wilt dat meegroeit met zijn snijkunsten.

  • Aogami #2 62 Hrc
  • Beschermd met 2 lagen roestvrijstaal
  • Nashiji afwerking
  • Handvat van eikenhout
  • Handgemaakt

Nakiri

De Nakiri, een Japans groentebijl, heeft een recht, symmetrisch ontwerp met een dun, breed lemmet, ideaal voor het snijden, hakken en in blokjes snijden van groenten. Het brede lemmet beschermt de vingers tijdens het snijden en vergemakkelijkt het overbrengen van voedsel.

Aogami #2

Dit mes is gemaakt van Japans Aogami #2 staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.

Koolstofstaal

Dit mes is vervaardigd uit koolstofstaal, een materiaal dat bekend staat om zijn gebruiksgemak bij het slijpen. Hoewel koolstofstalen messen sneller scherp te krijgen zijn dan roestvrijstalen messen, vereisen ze zorgvuldig onderhoud om roestvorming te voorkomen. Een interessant kenmerk van koolstofstaal is dat het lemmet een patina ontwikkelt bij gebruik. Dit is een natuurlijke verkleuring die niet alleen een uniek karakter aan het mes geeft, maar ook een zekere mate van bescherming biedt tegen roest. Voor meer informatie over de eigenschappen en het onderhoud van koolstofstalen messen, kun je verder lezen op de volgende pagina: link naar carbon messen.

RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)

RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. 2 lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.

Nashiji

Een Nashiji afwerking, vernoemd naar de huid van een Japanse peer, biedt een ruwe textuur die helpt voorkomen dat voedsel blijft plakken.

Achthoekige Wa Handgreep

Het achthoekige handvat is een uitstekende keuze voor chefs die regelmatig snijwerk verrichten. De octagonale vorm biedt superieure grip en controle tijdens het snijden, zelfs met natte handen.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Motokyuuichi Aogami #2 Nashiji
Gewicht 180 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Bunka
Staalsoort Aogami Super
Hardheid (Rockwell HRC) 62
Lemmet afwerking Nashiji
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 165 mm
Totale lengte 310 mm
Lemmet hoogte 48 mm
Lemmet Dikte (hiel) 2.9 mm
Lemmet Dikte (midden) 2 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.6 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Eikenhout
Heft lengte 134 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC