Op voorraad
Gratis bezorgd
€ 1.849,00
Prijs in spaarpunten: 36979
Spaarpunten: 1848
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink
  • We ship worldwide info

Omschrijving

De vernieuwde Pro versie van Monolith

De Pro serie van Monolith maakt barbecueën makkelijker. De kamado's uit deze serie worden geleverd met het SMART roostersysteem. Dit systeem werkt met halve roosters op 4 niveaus. Zo kun je makkelijk tegelijk direct en indirect grillen.

Nieuw in de 2021 versies

  • Afdichting van roestvast staal en glasfiber 
  • Nieuwe ventilatiekap die in alle standen blijft staan
  • Nieuwe scharnierconstructie daardoor nog lichter te openen
  • BBQ Guru uitgang  aan de zijkant

Ook is de Firebox vernieuwd. De vuurschaal bestaat nu uit 5 losse delen die op het roestvrijstalen frame plaatst. Ook zit er een astrechter in die he as opvangt. Deze kun je voortaan moeiteloos legen met de meegeleverde asschep.

De SMART systeem bestaat uit de volgende onderdelen

  • 2x halve RVS Rooster
  • 2x halve indirect steen
  • 2x rvs lekbak

De vuurschaal bestaat uit de volgende onderdelen

  • 1x rvs houder
  • 5x schaaldeel
  • 1x Astrechter
  • 1x Asschep

gratis hoes bij de Monolith Classic en Chef

Sinds enige tijd hebben we de Monolith in ons assortiment, die inmiddels liefkozend ons 'zwarte knuffel-ei' genoemd. Maar niet alleen zijn uitstraling maakt de MONOLITH zo bijzonder, maar ook de functionaliteit.

De Monolith combineert namelijk de voordelen van een klassieke barbecue en die van een steenoven. Hierdoor is deze geschikt voor een barbecue, slowcooking, grillen, pizza bakken of bijvoorbeeld roken.

Welk temperaturen zijn mogelijk?

De Monolith is gemaakt van keramiek en kan hierdoor onvoorstelbaar hoge temperaturen aan, maar kan ook zeer constant blijven op lage temperaturen. Zo kun je dus een perfecte steak klaarmaken op een hoge temperatuur. Het keramiek zorgt ervoor dat de warmte heel gelijkmatig blijft en zelfs kan worden verhit tot 400 °C. Maar ook een constante temperatuur van bijvoorbeeld 70 °C voor het rustig garen van een product behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn natuurlijk verschillende factoren van invloed op het bereiken van een bepaalde temperatuur (zoals het type houtskool en wel of geen aanmaakblokjes), maar grofweg is de volgende indicatie te geven over het bereiken van een bepaalde temperatuur.

  • ca. 10 - 15 minuten: Als de rook verdwijnt is de Monolith 'aan' en heeft deze een temperatuur van ca. 200 °C
  • ca. 20 minuten: Zonder gebruik van steen tot die tijd is de oven nu ongeveer op 300 °C
  • ca. 20 minuten: Bij gebruik van indirecte grillsteen ca 100 °C (bij gebruik indirecte grillsteen is er immers minder trek)

Hoe bereik je de gewenste temperatuur?

Om het ei op de juiste temperatuur te krijgen werk je met de schuif aan de onderzijde en de magrietschijf/schoorsteen aan de bovenzijde. Als je gewoon snel twee steaks wilt grillen, kun je schuif en schoorsteen volledig open zetten waardoor de houtskool razendsnel opwarmt.

Wat is het verbruik van Monolith?

Door het gebruik van keramiek gaat de grill uitermate efficient om met de warmte en is er maar weinig energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en vast te houden. Je kunt er bijvoorbeeld vanuit gaan dat de Monolith met 3kg houtskool tot wel 24 uur werkt op een lage temperatuur.

Is bakken in een ei lekkerder?

Doordat er weinig zuurstof nodig is en de luchtbeweging in de grill ontzettend laag is, wordt uitdroging van het vlees voorkomen en blijven de sappen goed bewaard. Dit is ook een belangrijk verschil met een normale barbecue. Bij een normale barbecue brandt vaak de onderzijde van het vlees aan en is het moeilijk om het te laten garen zonder aanbranden. Door de gelijkmatigheid van de MONOLITH wordt het voedsel veel egaler verwarmt.

Waar kan je de Monolith allemaal voor gebruiken?

Er zijn talloze doeleinden waar je de grill voor kunt gebruiken, maar een aantal functies willen we graag benoemen. Natuurlijk is de Monolith te gebruiken als barbecue, maar ook voor het grillen van grote stukken (gemarineerd) vlees. Door de indirecte grillsteen te gebruiken kun je immers heel goed lagere constante temperaturen regelen. Maar je kunt er ook broodjes in bakken of heerlijke pizza's. Door bijvoorbeeld een temperatuur van ca. 300 graden aan te houden, kun je in enkele minuten zelf een echte Italiaanse pizza bakken.

Verder kun je bijvoorbeeld een tarte tatin maken in, of een gevulde kip. Door rookmot via de rookhouttoevoer (exclusief bij Monolith) toe te voegen, kun je het ei ook als rookoven gebruiken. Zo maar een paar voorbeelden van de talloze mogelijkheden die er zijn.

Hoe doe je de Monolith uit of laat je de temperatuur dalen?

Sluit de openingen van de schoorsteendop en sluit de schuif aan de onderkant om de temperatuur te laten zakken als u klaar bent. De Monolith zal het houtskool snel laten stikken. Binnen een korte tijd zal de Monolith doven en kan het houtskool voor een volgende sessie worden gebruikt. Op deze manier kunt u natuurlijk ook snel de tem- peratuur laten zakken om vervolgens andere pro- ducten te grillen/roken die een minder hoge tem- peratuur vereisen.

Waar is het ei van gemaakt?

De Monolith is gemaakt van zeer hittebestendig keramiek en afgewerkt met hoogwaardig RVS. De uitklaptafels aan de zijkanten en voorzien van twee bijzettafels gemaakt van bamboe. Het onderstel is gemaakt van hoogwaardig RVS met stevige zwenkwielen, waardoor deze zeer stabiel staat.

Door de uitstekende isolatie van het zware keramiek en de ingenieuze regeling van de luchttoevoer kunt u de temperatuur in de Monolith,zelf heel goed regelen. Het verbruik van houtskool is daardoor ongeveer 25 - 50% minder in vergelijking met een conventionele barbecue.

Waarom een Monolith en geen ander ei?

De Monolith is onlangs als beste keuze uitegeroepen in de test van het Duitse barbecueblad Fire & Food (klik hier voor de test). Vooral de materiaalkeuze en compleetheid van de standaarduitrusting worden zeer gewaardeerd. Zo is de keramieken pot evenals de Big Green Egg ca. 3cm dik en is de vering zeer degelijk uitgevoerd. Alle schroeven e.d. zijn gemaakt van Roestvrij staal, terwijl bij andere merken zoals Big Green Egg gebruik wordt gemaakt van verzinkte schroeven (die na verloop van tijd kunnen gaan roesten). De gebruikte materialen zijn dus van gelijkwaardige kwaliteit, maar dit alles wordt geleverd tegen een veel gunstigere prijs (zie hieronder het prijsvergelijk)

Welke accessoires krijg je erbij?

  • Grill: voor het grillen van vlees en kip
  • Halve maan grill: Deze kan bovenop de grill zodat je meer tegelijk kan grillen
  • Rooster Lift systeem: Veilig het rooster verwijderen
  • Houtskool schaal met scheidingswand
  • Ashaak: voor het verwijderen van verbrande kolen en rookhout
  • Indirecte grillsteen: Voor grote stukken vlees, gevogelte of hele vissen
  • Rookhoutgeleider: Geef je gerechten een extra smaak
  • Thermometer: Alles perfect gegaard
  • Alleen bij de Meesterslijpers.nl een gratis Beschermhoes t.w.v. € 55,-

Zelfreinigend

Door het zeer hittebestendige keramiek en het gebruik van hoogwaardig RVS heeft de Monolith weinig onderhoud nodig en is daardoor perfect te gebruiken in elk seizoen. Met de gratis bijgeleverde beschermhoes blijft de Monolith in perfecte staat.

Meer weten over de Monolith? 

Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de Monolith Kamado


Webshop only

Dit product is standaard alleen op voorraad in ons magazijn en niet in de winkel in Amsterdam. Je kunt het product online bestellen en afhalen. Wil je het eerst zien? Neem dan contact met ons op, we zullen er dan voor zorgen dat het klaar ligt in de winkel.

Specificaties

Product Details
Soort Kamado
Categorie Barbecue
Afmeting 460 mm
Kleur Zwart
UPC 4260444582302

Beoordelingen (1)

  • 5
    100%
  • 4
    0%
  • 3
    0%
  • 2
    0%
  • 1
    0%
Heb je dit product?

Help andere met je ervaring!

  • (5)