Rene Djuricek 25-09-2019 426 0

Monbento: de Ultieme Lunchbox (gezonder en lekkerder lunchen)

Altijd een gevarieerde lunch met de Monbento Original

De Bentobox is een lunchbox die zijn oorsprong in Japan heeft. Tijdens de lunch eten ze daar graag een gevarieerde warme maaltijd. Met bijvoorbeeld rijst en groente, soepen en ander lekkers.

Het belangrijkste verschil tussen een lunchbox zoals we ze in het westen kennen en een Bentobox is dat deze lunchbox uit meerdere lagen en vakjes bestaat. Zo kun je de lunch scheiden en wordt het niet een grote door elkaar gehusselde hoop.

Monbento is opgericht door de Française Emilie Creuzieux. Ze was een therapeut met een druk werkschema. Ondanks dit schema wilde ze toch graag een gezonde en lekkere maaltijd eten. Een warme maaltijd die bijvoorbeeld de avond daarvoor al was bereid of zelfs eerder in de week was ingevroren.

Ze had altijd grote interesse in de Japanse Cultuur en hun gewoontes. Daar kwam ze de Bentobox tegen. Deze lunchbox was precies wat ze miste in haar drukke leven als therapeut.


Van Bentobox naar de Monbento Original

Toen ze de Bentobox had ontdekt was het idee van de Monbento Original snel bedacht. Het werd voor haar een missie om zoveel mensen in het westen bekend te maken met deze handige lunchboxen. Dus gaf ze haar baan op en besloot ze zich volledig te richten op haar nieuwe bedrijf.

Ze ging op zoek naar een productdesigner en kwam in aanraking met Fabien Marret. Samen keken ze wat ze goed vonden aan de standaard Bentoboxen en wat ze daaraan konden verbeteren.


Het resultaat is de Monbento Original; een minimalistische lunchbox met een moderne kijk op een klassieker.

Het mooie design is niet onopgemerkt gebleven en is beloond met twee awards; de Gia Award en de Red Dot Award. De Monbento Original wordt nu wereldwijd verkocht in 40 landen waaronder Azië, Brazilië, Europa en Noord Amerika.


Het reduceren van de plastic berg

Emilie bedacht ook hoe zij mee kon helpen het overschot aan plastic en wegwerpverpakkingen te verminderen en hiermee het milieu te sparen. Door gebruik te maken van de beste kwaliteit kunststof (bpa-vrij) zal de lunchbox jaren meegaan en kan deze tegen een stootje. Zo zul je deze niet snel hoeven te vervangen. Wil je uiteindelijk toch eens een andere kleur of vorm; de boxen zijn 100% recyclebaar. Zelfs aan de verpakking is gedacht en is gemaakt van herbruikbaar karton.

Daarbij ben je ook milieubewust bezig, omdat je je hele lunch al bij elkaar hebt en je niets meer in de kantine of supermarkt hoeft te kopen. Dat bespaard natuurlijk ook weer een hoop verpakkingen en dus het milieu.

BPA-vrij

Alle producten van Monbento zijn gemaakt van voedselveilige kunststof en zijn BPA-vrij.
(Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit en is niet goed voor onze gezondheid.)

Tijdens het verwarmen in de magnetron van BPA-vrije lunchboxen komen er dus geen giftige stoffen vrij.
Het is wel verstandig om de afsluitdopjes van Monbento te openen anders komt er teveel druk in de lunchbox en kan dit gaan spetteren bij het openen.

De indeling


De Monbento Original bestaat uit 6 delen. 2 grote compartimenten met een totale inhoud van 1000 ml. Ze zijn lucht- en lekdicht af te sluiten met de deksels die voorzien zijn van een afsluitdopje. Wil je je maaltijd verwarmen in de magnetron, dan moet je deze dopjes open zetten.

Ook wordt er een bakje bijgeleverd waar je een heerlijke dressing of lekkere sauzen in mee kunt nemen.
De hele box wordt door een stevig elastiek bij elkaar gehouden.

Van Lunchbox tot bestek

De Monbento Original is er in veel leuke kleurencombinaties en enkele zijn er in een thema, zoals de jungle en de blossom; allen voorzien van de soft touch feeling. Naast de lunchboxen zijn er ook besteksetjes en sauscups die perfect in je lunchbox passen en haast geen ruimte in beslag nemen.


Lunchboxen voor kinderen
Maar de Original is niet de enige lunchbox van Monbento: zo zijn ze er ook lunchboxen voor kinderen in dezelfde Original stijl die worden opgeleukt met vrolijk verwisselbare schijfjes.


Coole drinkflessen
De lijn bestaat ook uit drinkflessen met de soft touch feeling en thermosflessen die je drankje extra lang warm of koud houden.


Soep en Yoghurt lunchbox
Voor wie graag soep of yoghurt eet is er de Lib to Go; een bowl die hermetisch afsluit en die ook in de vriezer of magnetron kan. In het deksel van de Lib to Go zit een lepel verwerkt zodat je nooit meer misgrijpt.


Uiteraard heeft Monbento nog veel meer leuke producten en die kun je natuurlijk op onze website terug vinden.
Na gebruik mogen de Monbento boxen in de vaatwasser (echter niet hoger dan 60 graden).

Bekijk het complete assortiment van Monbento Meer info