Misono UX10 Santoku 18 cm

  • € 242,00
Gratis bezorgd

Beschikbare opties:

meer Info

Gratis je mes laten graveren
Als je een mes bij ons koopt kunnen we deze gratis voor je graveren met je naam, een datum of een persoonlijke tekst. Ook logo's en andere ontwerpen zijn mogelijk.

Hoe en waar wordt het gegraveerd
We graveren het mes aan de blanco zijde. Dit is meestal de rechterkant. Hier staan vaak geen logo's of artikelnummers waardoor een gravure meer opvalt. De gravure wordt (afhankelijk van de hoeveelheid tekst) ongeveer 5 cm. Subtiel en toch goed leesbaar.

We graveren de messen met een diamantpunt graveermachine. Hierbij wordt er met een punt van diamant de gravure in het metaal gekerfd. Dit gebeurt met grote precisie waardoor de gravure er super strak in komt te staan.

Speciale verzoeken
Heb je een speciaal verzoek? Wil je het mes op een andere plek gegraveerd hebben? Dan kun je dit aangeven in het opmerkingen veld op het afrekenscherm. Hier kun je precies aangeven waar je de tekst gegraveerd wilt hebben.

Smileys en icoontjes
Uiteraard zijn smileys en iconen (waaronder hartjes) ook mogelijk. Ook dit kun je aangeven in het "Geef je voorkeur op" vak.

Heb je nog vragen? Stel ze dan via de Chat rechtsonder, whatsapp 06-19618634, telefoon 020-6122824 of email info@meesterslijpers.nl.

Voorbeelden

Bij producten die je kunt laten graveren hebben je de keuze uit verschillende soorten lettertypes. Hierbij de meest populaire fonts.

voorbeeld van scriptfont
voorbeeld van Victoria font
voorbeeld van Arial font
voorbeeld van Franklin font

Op zoek naar een ander lettertype? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

?

Wat wij graag willen weten
In het onderstaande tekstvlak kun je opgeven hoe je het product gegraveerd wilt hebben. Laat weten waar je het wilt laten graven en hoe groot. Bijvoorbeeld in het midden over het volledige product of linksboven met een breedte van 10 cm.

Serveer/tapasplank bestellen? We sturen altijd eerst een voorbeeld
Zodra we je bestelling ontvangen hebben zullen we een voorbeeld naar je toesturen. Je kunt dan aangeven of het akkoord of dat je nog aanpassingen wenst. Na je akkoord zullen we deze gelijk graveren en versturen.

Extra groot graveren? 
Mocht je de gravure extra groot (groter dan 15 cm) willen plaatsen dan komt er een meerprijs bij. We nemen altijd eerst contact met je op om de prijs met je bespreken.




  • Gratis bezorgd vanaf € 40,- (daaronder € 4,95) info
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink

De Misono UX10 Santoku combineert het beste van Japan en Zweden.

De Santoku is het populairste model in de Japanse huishoudens. Het mes is geschikt voor alle snijtaken waaronder vlees, vis, groenten en fruit. Door het kortere lemmet (18 cm) kun je het mes zeer precies aansturen.
Let wel op dat je de Misono niet gebruikt voor het hakken van kip en vlees met botten of bevroren voedsel. Dit zal het mes beschadigen. Met dit mes dien je goed te snijden en dus niet te wrikken of hakken.

De Geheime Messen van de Professionals

In de professionele kokswereld importeren ze al jaren. De Misono UX10 is een Japans mes gemaakt van het beste Zweedse staal. Dit staal staat bekend om zijn puurhuid en de mogelijkheid om deze vlijmscherp te slijpen. De messen worden door Misono gesmeed tot 60 HRC Rockwell en met de hand geslepen in een 30/70 verhouding. Dat houdt in dat het mes aan de ene kant op een bredere hoek is geslepen dan op de andere kant. Dit zorgt ervoor dat ze het mes nog scherper kunnen slijpen namelijk tot 10-12 graden op de 30 kant en 20 graden op de 70 kant. Zo heeft dit mes de ultieme scherpte, heb je minder last van bramen en blijft het langer scherp.

Je Misono mes onderhouden.

Zelfs Misono messen worden na een tijdje minder scherp. Je kan ze goed onderhouden met een keramische aanzetstaal (aanrader) of een diamant staal (werkt ook goed maar is grover). Uiteraard raden wij het aan om de messen met een wetsteen te slijpen. Zo heb je meer controle over het slijpen en kun je het mes in zijn oorspronkelijke 30/70 verhouding slijpen. Dit houdt in dat je voor elke 7 slijpbewegingen aan één kant je er 3 aan de andere kant dient te doen. Dit maakt weer duidelijk hoe bijzonder het mes is en het slijpen op een wetsteen de beste optie is. Uiteraard kun jij bij ons het mes ook in de traditionele Japanse 50/50 verhouding laten slijpen. Het mes is dan ook makkelijker zelf te slijpen.

Leverbaarheid

We proberen altijd een aantal modellen op voorraad te hebben. Toch blijft de levering van Misono messen lastiger dan messen van merken zoals Kai of Miyabi. Dit komt door de hoge eisen die zij stellen aan de handgemaakte messen. De messen die op onze site staan zijn op voorraad maar neem voor de zekerheid contact met ons op door te bellen 020-6122824, mailen info@meesterslijpers.nl of te chatten hier rechtsonder. Wij kunnen je dan precies vertellen hoe snel jij je mes in huis hebt.

Details Mes
Soort mes Santoku
Staalsoort Zweeds Roestvrij staal
Hardheid (Rockwell HRC) 60 Rockwell
Lemmet hoogte 4.7 cm
Materiaal heft Pakkahout
Herkomst staal Zweeds
Lemmet afwerking Glad
Lemmet lengte 18 cm
Handgreep lengte 10.4 cm
Totale lengte 30.5 cm
Handgreep Breedte 23.20 mm
Lemmet Dikte (hiel) 2.16 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
Slijpwijze Aziatisch
Serie Misono UX10
Product Details
Categorie Messen
Soort Mes
Gewicht 165 gram
  • https://www.youtube.com/watch?v=nGyK1Pce2-k

    Fantastisch mes!!!!!
    Met 164 gram een heel ligt mes met zeer goed handgevoel. Heel goed uitgebalanceerd. Balanspunt juist achter de hiel van het mes. Door gebruik van Zweeds staal, het beste staal ter wereld voor maken van messen blijft het mes lang zeer scherp. Af van de fabriek heel goed geslepen. Heb enkel de laatste slijping gedaan met een Shapton slijpsteen korrel 12.000. nadien lederen strops met 4 micron diamandpasta. Hardheid 60 op de Rockwell schaal. Dus iets harder dan de meeste Europese messen. Laat zich echter behoorlijk gemakkelijk slijpen.
    Toch wat opletten!!!!!

    Gezien de zeer licht gebogen snede is rock chopping wat moeilijker. Het mes leent zich voor alle andere snijtechnieken.

    Is een mes met 2 verschillende snijhoeken. De rechterkant (kant waar de naam staat) is onder hoek van 8° tot 10° graden geslepen. De andere kant onder hoek van 20°. Hier dient rekening mee te worden gehouden bij herzetten van het mes.
    Bij pinch greep van het mes, (wordt mee bedoeld dat je bij vasthouden van het mes het lemmet tussen duim en wijsvinger houdt) zal je na een tijdje last hebben van je wijsvinger omdat bovenste van meslemmet behoorlijk scherp is. Heb dit opgelost door die hoek wat rond te slijpen.
    Mes is enkel goed voor middelmatige tot kleine handen gezien de kleine lemmethoogte (4,7 cm)

    Topkwalieit!!!! 10 op 10



Schrijf een review

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed
Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.