- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
De Misono UX10 Gyutou combineert het beste van Japan en Zweden.
Dit is de 24 cm Gyutou / Koksmes uit de UX10 Serie. Het favoriete mes voor de professionele chef.
De Gyutou is de Japanse variant van het Europese koksmes. Het mes is geschikt voor alle snijtaken waaronder het snijden van vlees en groenten. Dankzij het lange lemmet kun je snel door grote hoeveelheden groenten snijden. Let wel op dat je de Misono niet gebruikt voor het hakken van kip en vlees met botten of bevroren voedsel. Dit zal het mes beschadigen. Met dit mes dien je goed te snijden en dus niet te wrikken of hakken.
De Geheime Messen van de Professionals
In de professionele kokswereld importeren ze al jaren. De Misono UX10 is een Japans mes gemaakt van het beste Zweedse staal. Dit staal staat bekend om zijn puurhuid en de mogelijkheid om deze vlijmscherp te slijpen. De messen worden door Misono gesmeed tot 60 HRC Rockwell en met de hand geslepen in een 30/70 verhouding. Dat houdt in dat het mes aan de ene kant op een bredere hoek is geslepen dan op de andere kant. Dit zorgt ervoor dat ze het mes nog scherper kunnen slijpen namelijk tot 10-12 graden op de 30 kant en 20 graden op de 70 kant. Zo heeft dit mes de ultieme scherpte, heb je minder last van bramen en blijft het langer scherp.
Je Misono mes onderhouden.
Zelfs Misono messen worden na een tijdje minder scherp. Je kan ze goed onderhouden met een keramische aanzetstaal (aanrader) of een diamant staal (werkt ook goed maar is grover). Uiteraard raden wij het aan om de messen met een wetsteen te slijpen. Zo heb je meer controle over het slijpen en kun je het mes in zijn oorspronkelijke 30/70 verhouding slijpen. Dit houdt in dat je voor elke 7 slijpbewegingen aan één kant je er 3 aan de andere kant dient te doen. Dit maakt weer duidelijk hoe bijzonder het mes is en het slijpen op een wetsteen de beste optie is. Uiteraard kun jij bij ons het mes ook in de traditionele Japanse 50/50 verhouding laten slijpen. Het mes is dan ook makkelijker zelf te slijpen.
Leverbaarheid
We proberen altijd een aantal modellen op voorraad te hebben. Toch blijft de levering van Misono messen lastiger dan messen van merken zoals Kai of Miyabi. Dit komt door de hoge eisen die zij stellen aan de handgemaakte messen. De messen die op onze site staan zijn op voorraad maar neem voor de zekerheid contact met ons op door te bellen 020-6122824, mailen info@meesterslijpers.nl of te chatten hier rechtsonder. Wij kunnen je dan precies vertellen hoe snel jij je mes in huis hebt.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Misono UX10 |
Gewicht | 246 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Roestvrij staal |
Soort mes | Gyuto, Koksmes |
Staalsoort | Swedish Stainless Steel |
Hardheid (Rockwell HRC) | 60 |
Lemmet afwerking | Gepolijst |
Herkomst staal | Zweeds |
Lemmet lengte | 240 mm |
Totale lengte | 380 mm |
Lemmet hoogte | 49 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 2.49 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |
UPC |
---|