- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
Yanagiba van Masamoto, een van de meest gerespecteerde messenmakers. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van traditioneel Japans eenzijdig geslepen messen.
Shirogami #2 carbon staal (62-63 HRc) Met een beschermlaag van carbon "D-vormig" handvat van magnolia met een krop van buffelhoorn.
Masamoto KS Premium
De KS-serie is de luxe serie van Masamoto. In vergelijking met de goedkopere KK serie worden er extra handelingen uitgevoerd om het mes naar een hoger niveau te brengen. Het smeden en quenchen van het staal wordt allemaal in de fabriek zelf gedaan. Niets wordt uitbesteed om zo de beste kwaliteit te garanderen. Na het smeden wordt elk mes geslepen en gecontroleerd door Meester Mizuyama San, een van de beste slijpers van Japan.
Gemaakt van het puurste staal
Deze yanagiba heeft een kernstaal van shirogami #2 carbon staal met een hardheid van 63 HRc. De harde kern wordt beschermd door zachter carbon staal en zorgt ervoor dat het minder broos is. Shirogami #2 (ook bekend als White Paper Steel) is een van de puurste staalsoorten. Hierdoor kan het veel scherper geslepen worden dan andere staalsoorten.
D-vormig handvat
Het magnolia handvat is gevormd in de traditionele "d-vorm". Hierdoor is het mes alleen rechtshandig te gebruiken. De krop is gemaakt van buffelhoorn en beschermt het hout tegen vocht. Een bijzonder mes dat gemaakt is voor het snijden van sushi, sashimi en het fileren van vis.
Traditioneel carbon mes
Zoals de echte traditionele messen is ook dit mes gemaakt van carbon staal dat eenzijdig geslepen is. Eenzijdig geslepen messen zijn scherper dan normale messen, maar moeten wel op een andere manier geslepen worden. Ook zijn ze alleen geschikt voor rechtshandig gebruikt (tenzij ze speciaal voor linkshandig gemaakt zijn)
Het carbonstaal is scherper en makkelijker te slijpen dan roestvrij staal. Wel zal het een patinalaag krijgen waardoor het een blauwe of gele gloed krijgt. Het mes moet elke keer goed gedroogd worden anders kan het gaan roesten.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Masamoto KS |
Gewicht | 220 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Yanagiba |
Staalsoort | Shirogami #2 |
Hardheid (Rockwell HRC) | 63 |
Lemmet hoogte | 35 mm |
Lemmet afwerking | Gepolijst |
Herkomst staal | Japan |
Lemmet lengte | 295 mm |
Totale lengte | 460 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 4.6 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 3.5 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 1 mm |
Slijpwijze | Eenzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |
UPC |
---|