Rene Djuricek 25-09-2019 698 0

Leatherman Free: De ultieme multitools

Het uniek magnetische design van de Leatherman Free maakt ze stoerder en gebruiksvriendelijker dan ooit.

Er werd een tijd geheimzinnig over gedaan maar eindelijk zijn ze er. De nieuwe Leatherman Free multitools. Een compleet nieuwe collectie die verspreid over 2019 gelanceerd worden. We zijn enthousiast en overtuigd dat dit de nieuwe klassiekers worden.

Volledig met een hand te bedienen

De nieuwe modellen vallen onder de nieuwe Leatherman serie Free. De naam Free is gebaseerd op het design en gebruik van de tools. Zo kun je ze volledig met een hand openen, gebruiken en sluiten. Zo houd je dus altijd een hand vrij voor andere taken.

En met een hand bedoelen we dan ook de volledige multitool. Zo slinger je hem in een soepele manier open, net zoals een vlindermes. Dit ziet er spectaculair uit en is reuze handig als je met hand iets vast moet houden of jezelf stabiel moet houden op een trap of touw.

de P2 met magnetische lock

Alles binnen handbereik in een soepele beweging
Aan de binnenkant zitten alle extra tools waaronder messen, vijlen en schroevendraaiers. Ook deze tools zijn met een soepele beweging uit de behuizing te krijgen. Dit gaat zo moeiteloos dat je ermee blijft spelen, veel leuker dan een fidget spinner.

Vergrendeling met voelbare klik
Wanneer je een tool uit de behuizing trekt dan voel je met een duidelijk klik wanneer deze vergrendelt is. Zo weet je zeker dat het klaar voor gebruik is en het niet per ongeluk kan terug schieten.

Na gebruik haal je de vergrendeling met een net zo soepele beweging eraf en vouw je de tool terug in het handvat. Dit gaat zo soepel en makkelijk dat het bijna zonde is dat je klaar bent met je klus.

Luxer en moderner
Met het nieuwe magnetische design is ook de uitstraling van de multitool aangepast. Ze zien er luxer en moderner uit. Met een druppelpatroon die voor meer grip zorgt. Dit merk je vooral met natte handen of in extremere temperaturen.

De Leatherman Free series.

De Leatherman Free collectie zal opgedeeld worden in drie series

Alle free series

Free P
Hieronder vallen de multitools. Op dit moment zijn het er twee maar er zullen meerdere tools aan worden toegevoegd.

Free K
Hieronder vallen de messen. Dit zijn compacte zakmessen van hoge kwaliteit. Uiteraard krijgen deze zakmessen ook meerdere functies zoals we van dit merk gewend zijn.
Deze serie wordt rond augustus verwacht.

Free T
Hieronder vallen de tools. Handige gadget die extra compact zijn. Perfect voor everyday carry en gemaakt voor de minder exotische werkzaamheden zoals het opensnijden van je nieuwe internetbestelling of het openen van je flesje bier aan het einde van je werkdag.
Deze serie wordt rond juni verwacht.

Bekijk de complete collectie op de nieuwe Leatherman Free website. >

Het verschil tussen de P series

In April komen de eerste twee modellen uit, de P2 en P4. Ze lijken vrij veel op elkaar en zijn allebei van hoge kwaliteit. Het verschil zit hem in het aantal tools en het gewicht.

Het vecrschil tussen de P2 en P4
Free P2 Free P4
De nieuwe generatie Wave De nieuwe generatie Charge
19 tools
21 tools
Combi mes (semi gekarteld)
Normaal mes

Gekarteld mes

Zaag
Verwijderbare riemclip Lanyard
215 gram 244 gram
formaat 10.8 cm ingeklapt formaat 10.8 cm ingeklapt
Bekijk de P2 Bekijk de P4

Wat vind jij van deze nieuwe serie? We zijn benieuwd naar jullie reacties.