Graveren met Laser

laser graveermachine met de speedy 300 van trotec

Graveren met een Laser

Naast  onze diamantpunt graveermachine hebben we ook twee laser graveermachines namelijk de Trotec Speedy 300 en Speedy 400. Het grootste voordeel is dat wij met de laser veel meer materialen kunnen graveren. Hierdoor is het mogelijk om hout, glas en maar ook karton en leer te graveren. Wat er precies allemaal mogelijk is zullen we hieronder uitleggen.

Wat kan er gegraveerd worden

Met de CO2 laser zijn er veel meer mogelijkheden. Zo kunnen wij hout graveren maar ook glas, papier, karton, rubber, textiel en leer. Ook is het mogelijk om staal te markeren. Dankzij de rondgraveermodule is het mogelijk om ook ronde producten te graveren zoals flessen.

Lasermarkeren van Staal

Een belangrijk verschil tussen de materialen is dat staal niet gegraveerd kan worden. De laserbron die gebruikt wordt kan namelijk geen staal verwijderen. Voor het graveren van staal kun je dus gebruik maken van onze diamantpunt graveermachine of je kan het laten markeren.

Bij het markeren van staal wordt er met een speciale spray een laagje op het product geplaatst. Wanneer de laser over deze laag gaat zal deze gefuseerd worden met het staal. Hierdoor wordt de gravure erop "gekleurd".

Deze gravure is dus een laag bovenop het staal. Omdat deze "ingekleurd" kan worden is het dus mogelijk om zwarte vlakken in te kleuren (wat niet mogelijk is met de diamantpunt).

Ondanks dat dit een laag is op het staal zal deze er lang opblijven. Het is echter wel mogelijk dat deze na verloop van tijd (jaren) minder zichtbaar zal zijn.

Lettertypes

Met onze lasergraveermachine kunnen we nagenoeg elke font gebruiken. Onze standaard selectie bestaat uit de onderstaande lettertypes.

voorbeeld van arial font
voorbeeld van FFF Tusj Font
voorbeeld van Great Vibes font
voorbeeld van Lucida Caligraphy font
voorbeeld van Lucida Handwriting font
voorbeeld van Impact font

Wil je graag een ander lettertype gebruiken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Logo's en Lettertypes

Aangezien de graveermachine ook ingekleurde delen kan graveren is eigenlijk elk logo, elke afbeelding, tekening en zelfs een foto geschikt om te graveren. Ook zijn alle lettertypes mogelijk.

Het beste kun je via een e-mail je favoriete ontwerp en/of logo doorsturen zodat wij een proef voor je kunnen maken. Je ontvangt van ons dan een foto met de proef.

Ronde producten

Speciaal voor flessen en andere ronde producten hebben wij een rondgraveer module. Hiermee kunnen wij flessen en glas klemmen en ronddraaien, zodat de fles rondom gegraveerd wordt. Zo wordt die lekkere wijn/champagne extra persoonlijk.

Bij het graveren van ronde producten zijn er jammer genoeg wel iets meer restricties. Zo mag het product een diameter van maximaal 18 cm hebben. Ook zijn niet alle vormen geschikt. We raden dan ook aan om eerst langs te komen of contact op te nemen via mail voor de mogelijkheden.

Hoe lang duurt het graveren

We hebben een vrij snelle laser gekocht maar de snelheid is afhankelijk van de gravure en de grootte van het graveergebied. De meeste opdrachten kunnen wij binnen 1 werkdag leveren.

Neem voor een precieze levertijd contact met ons op. Uiteraard kun je ook altijd persoonlijk langskomen in onze winkel in Amsterdam.

Graveer voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van producten die gegraveerd zijn met de laser.