Gietijzeren koekenpannen

Wat zijn de voordelen van zo'n zware gietijzeren pan?

Om uw vlees heerlijk te braden, zult u niets beters vinden dan een traditionele gietijzeren koekenpan. Door het gebruik van gietijzer zijn deze koekenpannen altijd wel een stuk zwaarder in gewicht (uitgezonderde de Ronneby Bruk Ultra Light). Gietijzeren koekenpannen zijn met verschillende bewerkingen te verkrijgen. Zo zijn de gietijzeren koekenpannen van Staub en Le Creuset voorzien van een emaillelaag als bescherming aan de binnenzijde. Door deze laag blijft de pan tientallen jaren op dezelfde manier bakken en braden. De koekenpannen van Carl Victor, Lodge en Ronneby Bruk (Ultra Light) hebben geen emaillelaag, maar zijn ingebrand met plantaardige olie. Hierdoor zijn de pannen al vanaf het begin beschermd en wordt de anti aanbaklaag door het gebruik steeds beter.

  • Gietijzer is ook bij verhitting uitzonderlijk sterk en duurzaam
  • Uitstekende hitteverdeling om homogeen en zachtjes te koken: volledig gebruik van het kookoppervlak.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
  • Geen anti-aanbaklaag (dus ook geen ongezonde stoffen)
Sorteren op:
Weergegeven:
Weergeven 1 t/m 20 van in totaal 39
Dit product is uitverkocht. Vul hieronder je email adres in en we stellen je vrijblijvend op de hoogte zodra deze weer verkrijgbaar is.