Kazoku Top 10

We blijven nieuwe modellen aan onze Kazoku collectie toevoegen. Toch zijn er een paar modellen die het meest populairs zijn. We hebben een Top 10 samengesteld om de keuze wat makkelijk te maken

Kurashikku koksmes

(1) Kazoku Kurashikku Koksmes
De klassieker waar het allemaal mee begon. Gemaakt van Japans VG10 staal dat vlijmscherp geslepen is. Het handvat is gemaakt van micarta en heeft geen onderhoud nodig. De messen zijn wat zwaarder dan traditionele Japanse messen waardoor ze vertrouwd in de hand liggen. 

Bekijk het Kurashikku koksmes


Takahiro Santoku

(2) Kazoku Takahiro Koksmes
De Takahiro wordt gemaakt in Japan. Het mes is dun, hard en vlijmscherp. Snijden gaat hierdoor moeiteloos. Het mes heeft na het smeden een bewerking met een hamer gehad (dit proces heet Tsuchime). De kuiltjes die hierdoor ontstaan in het lemmet zorgen ervoor dat voedsel minder blijft plakken tijdens het snijden.

Bekijk het Takahiro koksmes


nisei koksmes

(3) Kazoku Nisei Koksmes
De Nisei is de meest betaalbare Kazoku ooit. Maar in tegenstelling tot zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse lever je bij de Nisei niets in aan kwaliteit. Het mes is gemaakt van hoogwaardig Duits staal en de afwerking is subliem. Een perfecte instapper voor de thuiskok en beginnende kok.

Bekijk het Nisei koksmes


groentemes Kurashikku

(4) Kazoku Kurashikku Officemes
Naast elk koksmes hoort een goed universeel mesje. Het smalle, korte lemmet zorgt ervoor dat je met precisie groenten en fruit kunt snijden. Ook dit mes is gemaakt van Japans VG10 staal en blijft heel lang scherp.

Bekijk het Kurashikku universeelmes


complete messenset

(5) Kazoku Nisei messenset
In één keer de belangrijkste messen voor een scherpe prijs. Met deze set kun je elke snij taak in je keuken thuis aan.

Bekijk de Nisei messenset


diamanten slijpstaaf

(6) Kazoku Diamanten slijpstaaf
Elk mes moet ooit weer geslepen worden. En met deze slijpstaaf is dat in een paar halen gedaan. De staaf heeft een laag van diamantpoeder die je messen in no time weer scherp krijgen. Geschikt voor Europese en Japanse messen.

Bekijk de diamanten slijpstaaf


aogami koksmes

(7) Kazoku Aogami Koksmes

Voor de liefhebbers van puur staal is er de Kazoku Aogami. De kernlaag van Aogami #2 staal blijft extra lang scherp en is makkelijk weer vlijmscherp te krijgen. De kernlaag kan echter wel roesten en moet dus goed onderhouden worden. De kern is beschermd door twee lagen zacht rvs staal die het mes minder kwetsbaar maken.

Bekijk het Aogami koksmes


titanium pincet

(8) Kazoku Gourmet Pincet Titanium 20 cm
Je gerecht verdient een mooie opmaak. Met deze precisie pincet is dat zo gedaan. En waarom zou je genoegen nemen met een saai gekleurde pincet als je er een kan halen die lekker opvalt. 

Bekijk de pincet


kiritsuke

(9) Kazoku Kurashikku Kiritsuke
Heb je al een koksmes of zoek je iets bijzonders. Dan is deze stoere Kiritsuke het mes wat je zoekt. Net wat groter dan het koksmes en met een hele scherpe punt waarmee je nog preciezer kunt werken.

Bekijk de Kurashikku Kiritsuke


japanse santoku

(10) Kazoku Kaizen Santoku
Dit mes wordt gemaakt door een meestersmid uit Japan. Volledig met de hand gesmeed uit 33 lagen Japans VG10 staal. Het smeedproces kost veel tijd. Daarom is de voorraad altijd beperkt. Je hoeft niet meer zelf naar Japan voor een traditioneel gesmeed mes, je kunt gewoon deze Santoku kopen. Hierna zul je nooit meer een mes uit de fabriek willen. 

Bekijk de Kaizen Santoku


slijpsteen

Bonus: Kazoku 1000/3000 slijpsteen

We vinden dat iedereen zelf zijn messen zou moeten kunnen slijpen. Het is bijna “zen”like om een mes van bot naar scherp te slijpen. Maar je hebt hiervoor wel de juiste steen nodig. Met deze slijpsteen heb je voor een scherpe prijs een steen die je messen weer vlijmscherp krijgt. Even oefenen en daarna wil je het nooit meer anders.

Bekijk de slijpsteen