Op voorraad
Gratis bezorgd
€ 152,15 € 179,00 Sale -15% korting
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 3042
Spaarpunten: 152
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • We ship worldwide info

De Kazoku Mayonaka is een carbonmes voor de veeleisende kok die zijn messen vlijmscherp wil hebben. Carbonstaal kan veel scherper worden dan roestvrij staal en is daarbij eenvoudig scherp te houden. De kern wordt beschermd door twee lagen roestvrij staal, waardoor het mes minder gevoelig is voor roest. Het mes heeft een prachtig aflopende distal taper, wat betekent dat het mes dik begint maar geleidelijk dunner wordt. Hierdoor is het mes minder fragiel en snijdt het zeer verfijnd.

In tegenstelling tot de Kazoku Kage, is de Kazoku Mayonaka voorzien van een westers gevormd handvat van walnotenhout. Dit handvat biedt een uitstekende grip en controle, geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik.

  • Aogami 2 staal
  • Beschermlagen van roestvrij staal
  • Westers handvat van walnoothout

Sujihiki

De Sujihiki, de Japanse versie van een vleesmes, heeft een lang, smal lemmet, ideaal voor het in één vloeiende beweging snijden van perfecte plakjes vlees, sashimi en sushi.

Aogami #2

Dit mes is gemaakt van Japans Aogami #2 staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.

RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)

RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. NUMMER lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.

Carbon/Koolstofstaal

Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.

Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.

Nashiji

Een Nashiji afwerking, vernoemd naar de huid van een Japanse peer, biedt een ruwe textuur die helpt voorkomen dat voedsel blijft plakken.

Western Yo Handvat

"Yo" is de Japanse benaming voor een traditioneel Westers handvat. Dit type handvat voelt direct vertrouwd aan voor gebruikers van Europese messen en is iets zwaarder dan een Japans handvat.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Serie Kazoku Mayonaka
Gewicht 143 gram
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Vleesmes, Sujihiki
Staalsoort Aogami #2
Hardheid (Rockwell HRC) 63
Lemmet hoogte 33 mm
Lemmet afwerking Nashiji
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 240 mm
Totale lengte 380 mm
Lemmet Dikte (hiel) 3.9 mm
Lemmet Dikte (midden) 1.7 mm
Lemmet Dikte (1cm van punt) 0.8 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Walnoot
Heft lengte 130 mm
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC 6097657074076