- Achteraf betalen: na 14 dagen met
- Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
- Gratis bezorgd (in Nederland)
- Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
- 30 dagen bedenktijd
- Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
- We ship worldwide info
De Kazoku Mayonaka is een carbonmes voor de veeleisende kok die zijn messen vlijmscherp wil hebben. Carbonstaal kan veel scherper worden dan roestvrij staal en is daarbij eenvoudig scherp te houden. De kern wordt beschermd door twee lagen roestvrij staal, waardoor het mes minder gevoelig is voor roest. Het mes heeft een prachtig aflopende distal taper, wat betekent dat het mes dik begint maar geleidelijk dunner wordt. Hierdoor is het mes minder fragiel en snijdt het zeer verfijnd.
In tegenstelling tot de Kazoku Kage, is de Kazoku Mayonaka voorzien van een westers gevormd handvat van walnotenhout. Dit handvat biedt een uitstekende grip en controle, geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik.
- Aogami 2 staal
- Beschermlagen van roestvrij staal
- Westers handvat van walnoothout
Sujihiki
De Sujihiki, de Japanse versie van een vleesmes, heeft een lang, smal lemmet, ideaal voor het in één vloeiende beweging snijden van perfecte plakjes vlees, sashimi en sushi.
Aogami #2
Dit mes is gemaakt van Japans Aogami #2 staal, een koolstofstaal dat gemakkelijk te slijpen en te onderhouden is. Het moet na elk gebruik grondig worden gedroogd voor een lange levensduur. Goed onderhouden snijdt het fijner dan elk roestvrijstalen mes. Je kunt een patinalaag opmerken die zich vormt op het kernstaal, wat leidt tot verkleuring, die gelukkig tegen roest beschermt.
RVS Beschermlagen (Cladding / Sanmai)
RVS beschermlagen werken als een solide, betrouwbare fineer voor je mes. NUMMER lagen roestvrij staal beschermen het kernstaal, houden het mes in uitstekende staat en zorgen voor flexibiliteit.
Carbon/Koolstofstaal
Dit mes is gemaakt van koolstofstaal, wat meer onderhoud vereist dan roestvrij staal. Het wordt gemakkelijker scherp dan roestvrij staal, maar kan roesten zonder de juiste zorg.
Koolstofstalen messen vormen ook een patinalaag bij gebruik, wat enigszins beschermt tegen roest, maar het staal verkleurt. Patina is een natuurlijk proces en geeft het lemmet een uniek karakter. Lees meer over koolstofstaal op de volgende pagina; Alles over carbon messen.
Nashiji
Een Nashiji afwerking, vernoemd naar de huid van een Japanse peer, biedt een ruwe textuur die helpt voorkomen dat voedsel blijft plakken.
Western Yo Handvat
"Yo" is de Japanse benaming voor een traditioneel Westers handvat. Dit type handvat voelt direct vertrouwd aan voor gebruikers van Europese messen en is iets zwaarder dan een Japans handvat.
Specificaties
Product Details | |
Soort | Mes |
Categorie | Messen |
Serie | Kazoku Mayonaka |
Gewicht | 143 gram |
Details Mes | |
Staal Type | Carbon |
Soort mes | Vleesmes, Sujihiki |
Staalsoort | Aogami #2 |
Hardheid (Rockwell HRC) | 63 |
Lemmet hoogte | 33 mm |
Lemmet afwerking | Nashiji |
Herkomst staal | Japans |
Lemmet lengte | 240 mm |
Totale lengte | 380 mm |
Lemmet Dikte (hiel) | 3.9 mm |
Lemmet Dikte (midden) | 1.7 mm |
Lemmet Dikte (1cm van punt) | 0.8 mm |
Slijpwijze | Dubbelzijdig Geslepen |
Bekijk Meer |
UPC | 6097657074076 |
---|