Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 285,00
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met
  • Meestal binnen 1 dag geleverd (Bestel vóór 17.00 uur)
  • Gratis bezorgd (in Nederland)
Prijs in spaarpunten: 5700
Spaarpunten: 285
meer Info
Voorbeelden
-
+

Volledig handgesmeed koksmes van meestersmid Katsushige Anryu. Elk deel van het mes wordt volledig door hem gemaakt. Van het smeden en harden van het staal, tot het plaatsen van het handvat en het slijpen van het mes.

Het mes is gemaakt van Japans Aogami Blue Super Paper Steel. Dit is een carbonstaal die vlijmscherp te slijpen is en makkelijk bij te houden is. Dit mes moet dus wel goed gedroogd worden na elke snijtaak maar snijdt fijner dan welk roestvast mes dan ook.

De harde Aogami Kernlaag (62-63 HRC Rockwell) wordt beschermd door 2 lagen roestvast staal. Deze lagen hebben een Tsuchime (hamerslag bewerking) gehad waardoor voedsel minder snel plakt en het mes er nog stoerder uitziet.

Omdat de harde kernlaag in verloop van tijd zal verkleuren (het krijgt een patinalaag) krijg je een mooie afscheiding te zien van kern en beschermlagen. Dit mes gaat er alleen maar stoerder uitzien hoe vaker je het gebruikt.

Het ovale handvat is gemaakt van kersenhout en heeft een krop van pakkahout. Deze houtsoort kan goed tegen vocht en hoeft niet regelmatig geolied te worden.

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Gyuto, Koksmes
Staalsoort Aogami Super
Hardheid (Rockwell HRC) 63
Lemmet afwerking Tsuchime
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 240 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Kersenhout
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC