Uitverkocht
Tijdelijk uitverkocht
Gratis bezorgd
€ 260,00
Prijs in spaarpunten: 5199
Spaarpunten: 259
meer Info
Voorbeelden
-
+
  • Voor 17:00 besteld? Vandaag verzonden (NL & BE)
  • Gemiddelde levertijd 1 werkdag
  • 30 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen: o.a. iDeal, Creditcard en Bancontact
  • Achteraf betalen: na 14 dagen met Billink
  • We ship worldwide info

Omschrijving

Volledig handgesmeed koksmes van meestersmid Katsushige Anryu. Elk deel van het mes wordt volledig door hem gemaakt. Van het smeden en harden van het staal, tot het plaatsen van het handvat en het slijpen van het mes.

Het mes is gemaakt van Japans Aogami Blue Super Paper Steel. Dit is een carbonstaal die vlijmscherp te slijpen is en makkelijk bij te houden is. Dit mes moet dus wel goed gedroogd worden na elke snijtaak maar snijdt fijner dan welk roestvast mes dan ook.

De harde Aogami Kernlaag (62-63 HRC Rockwell) wordt beschermd door 2 lagen roestvast staal. Deze lagen hebben een Tsuchime (hamerslag bewerking) gehad waardoor voedsel minder snel plakt en het mes er nog stoerder uitziet.

Omdat de harde kernlaag in verloop van tijd zal verkleuren (het krijgt een patinalaag) krijg je een mooie afscheiding te zien van kern en beschermlagen. Dit mes gaat er alleen maar stoerder uitzien hoe vaker je het gebruikt.

Het ovale handvat is gemaakt van kersenhout en heeft een krop van pakkahout. Deze houtsoort kan goed tegen vocht en hoeft niet regelmatig geolied te worden.

Product Accessories

Specificaties

Product Details
Soort Mes
Categorie Messen
Details Mes
Staal Type Carbon
Soort mes Vleesmes, Sujihiki
Staalsoort Aogami Super
Hardheid (Rockwell HRC) 63
Lemmet afwerking Tsuchime
Herkomst staal Japans
Lemmet lengte 270 mm
Slijpwijze Dubbelzijdig Geslepen
Bekijk Meer
Heft Info
Heft/Handvat Type Japans (Wa)
Heft Materiaal Kersenhout
Rechts- of Linkshandig Links- en Rechtshandig
UPC

Beoordelingen (0)

  • 5
    0%
  • 4
    0%
  • 3
    0%
  • 2
    0%
  • 1
    0%
Heb je dit product?

Help andere met je ervaring!

  • (0)