Kai Shun Classic Damast Messen
De Kai Shun Classic serie is een van de populairste Japanse messenseries. Topchefs maar ook hobbykoks zijn razend enthousiast over deze messen. Omdat het lemmet van deze Japanse messen dunner en harder is dan Europese messen kunnen deze scherper geslepen worden. Ze worden dan ook op 15 graden geslepen in tegenstelling tot Europese die vaak op 20 graden worden geslepen. Het resultaat is een mes wat fantastisch blijft snijden. Wij zijn zelf ook fan van deze mooie serie en hebben de complete collectie op voorraad.
De voordelen van de Kai Shun messen serie op een rij:
- Gemaakt van Japans VG-10 staal
- Gehard op 61 Rockwell
- Scheermes-scherp over het gehele snijvlak (geen krop)
- Damast laag beschermd het mes
- Ergonomisch handvat van onderhoudsvrij pakkahout
- Gratis gegraveerd met naam, datum of persoonlijke boodschap
Scherp als een samoerai zwaard
Kai Shun Classic messen worden vervaardigd uit VG-10 staal dat een keiharde staalsoort is met een hardheid van 61 HRC Rockwell (1,0% koolstof en 1,5% kobalt). Door het harde staal, de scherpere hoek en het dunne lemmet blijven ze langer scherp en glijden de messen zonder enige moeite door voedsel. Over het mes zijn 32 lagen damast staal gevouwen. Damast is een combinatie van verschillende staal soorten en zorgt voor bescherming. Ook krijgt het mes hierdoor meer flexibiliteit. Het mooie Damast nerf structuur geeft het Kai Shun mes een bijzondere uitstraling.
Traditioneel Japans Design
Het mooie pakkahouten handvat geeft het Kai mes een echte houten uitstraling zonder dat dit onderhoud nodig heeft. Pakkahout is door de combinatie van hout en hars sterker, de kans op scheurtjes is ook veel kleiner dan bij normaal hout. Het handvat heeft een traditionele D vorm. Het ergonomische handvat en het uitgebalanceerde gewicht zorgen ervoor dat ook bij langdurig snijden het mes prettig in gebruik blijft.
De Kai Shun Classic is de uitgebreidste Japanse messen serie die beschikbaar is. Met meer dan 30 verschillende soorten messen is er voor iedereen wel een geschikt mes. Buiten het koksmes en Japanse santoku hebben ze ook onder andere een groentebijl, fileermes en een broodmes met een uniek gepatenteerd kartel. Wil je meer informatie hebben over deze messen, of heb je hulp nodig om een keus te maken? Neem dan via deze link vrijblijvend contact met ons op, of start een chat gesprek met ons door op de knop Chat met ons rechtsonder te klikken.