Kai Shun Japanse Messen

Kai is een van de grootste messenfabrikanten uit Japan. De messen kenmerken zich door het keiharde staal en de grote precisie waarmee ze geslepen zijn. De Kai Shun Collectie is bekend over de hele wereld en is de meest uitgebreide collectie uit Japan.

Shun (uitgesproken als sjoen) is het precieze moment in het jaar dat elk soort voedsel op zijn best is. Wanneer fruit op zijn zoetst is en groenten perfect rijp en smaakvol. Met de Kai Shun messen koop je een mes waarvan het staal op zijn best is en de slijpwijze op zijn scherpst.

Ambacht uit Seki Japan

Al meer dan 100 jaar is de fabriek van Kai in Seki Japan gevestigd. Daar worden messen volgens de oude Samoerai traditie gemaakt. De combinatie van de nieuwste technieken en slijpwijzen zorgen ervoor dat elk mes vlijmscherp de fabriek verlaat. De messen hebben wereldwijd diverse prijzen gewonnen voor hun ontwerp, ergonomie en snij kwaliteiten. Met een Shun mes heb je altijd kwaliteit.

Kai Shun Messen Specialist

Bij ons kun je terecht voor alle Kai Shun messen. Hieronder zie je de verschillende series die Kai Shun heeft. We hebben op onze site alle informatie die je nodig hebt om een mes uit de Shun serie uit te kiezen.

Heb je speciale vragen of wil je hulp bij het kiezen van het juiste Japanse mes? Dan helpen we je graag. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via deze link of door de chat te starten rechtsonder.

Kai messen slijpen

Ook Japanse messen worden bot. Deze kun je zelf weer slijpen met een keramisch aanzetstaal of met wetstenen. Bekijk hier onze collectie slijpartikelen. Uiteraard kun je de messen ook professioneel door ons laten slijpen, ook als deze beschadigd zijn. Neem hiervoor contact met ons op. We zorgen ervoor dat je mes er weer perfect uitziet en snijdt.